promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melyik filmek hozták a legtöbb bevételt 2016-ban?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Akármennyire is a minőséget keressük, még mindig a bevételek számítanak a legtöbbet egy filmnél. Ha rengeteg pénzt hoz be, akkor a stúdiók még egy bűn rosszul összerakott alkotásra is képesek rábólintani. 2016-ban kaptunk bőven filmeket és voltak igazán kiemelkedő mozik is. Rengeteg blockbuster film jelent meg, aminek többsége nem tudta hozni azt, amit elvártak tőle. Ugyebár ma már arra is használjuk a blockbuster kifejezést, ha a közönség valamit iszonyatosan vár, de ugyebár annak az összefoglalása, ha egy alkotás mögött nagy nevek vagy félelmetes költségvetés áll. A szakma még olyan filmekre is használja a kifejezést, ha valamit direkt pénzszerzés céljából készítenek. Ebből talán a kilencedik helyen álló Suicide Squad - Öngyilkos osztag okozta a legnagyobb csalódást a közönségnek, de még így is termelte a pénzt rendesen.

Ha valami még nagyon megy, azok az animációs filmek. Amik benne vannak a top 10-ben, azok tényleg mind jól sikerültek. Számomra a bronzérmes Zootropolis okozta a legnagyobb meglepetést, ami tényleg egy különleges sztorit hozott. Viszont mindent elmond, hogy az első négy helyen csak Disney stúdió film áll.
 
2016 úgy záródott le, hogy a földön élők 1,1 milliárd dollárért, vagyis 3300 milliárd forint értékben váltottak mozijegyet. Most mutatjuk mi a top 10, ami a legtöbb pénzt kaparta össze. A Star Wars 10. helyen áll, de ugyebár még vetítik, valakivel egészen biztosan helyet fog cserélni a listán. (Torony)

Top 10:

1. Amerika Kapitány: Polgárháború, 1,153 milliárd dollár
2. Szenilla nyomában, 1,027 milliárd dollár
3. Zootropolis, állati nagy balhé, 1,023 milliárd dollár
4. A dzsungel könyve, 966,5 millió dollár
5. A kis kedvencek titkos élete, 875,4 millió dollár
6. Batman Superman ellen - Az igazság hajnala, 873,2 millió dollár
7. Deadpool, 783,1 millió dollár
8. Legendás állatok és megfigyelésük, 746,1 millió dollár
9. Suicide Squad - Öngyilkos osztag, 745,6 millió dollár
10. Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet, 675 millió dollár
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás