promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leonard Cohen emlékest a Labor Caféban
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Leonard Cohen Québecben született 1932. szeptember 21-én. Már elismert író és költő volt, amikor 31 évesen, 1966-ban New Yorkba költözött, ahol zenészként is letette névjegyét. Cohen rengeteg zenészt megihletett, sok szerzeményét dolgozták fel mások, neve bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, és hazája legmagasabb kitüntetését, Kanada Érdemrendjét is elnyerte. Gyakran melankolikus dalai csak ritkán lettek slágerek. Legismertebb dalát viszont, a Hallelujah-t 1984-es megjelenése óta több százan dolgozták már fel.

Leonard Cohen pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott. A többi között többször elnyerte a kanadai zenész szakma Juno-díját, kapott Grammy-díjat, amellyel teljes életművét ismerték el, és 2011-ben a szintén kanadai zongoraművészről elnevezett Glenn Gould-díjat is neki ítélték oda. Leonard Cohen 1967-től összesen 14 stúdióalbumot készített. Utolsó lemeze, amit a közönségre hagy, a You want it darker, október 21-én jelent meg.
 
A nyíregyházi adomány kávézó méltó módon akar elköszönni a lírai legendától. Nem ez lesz az első alkalom, hogy emlékbulit szerveznek, ugyanis David Bowie is megkapta önálló estjét halála után a Laborban. A koncertkivetítés és felolvasás mellett az igazi nagy durranást helyi művészek ígérik. A jó barátokból álló csapat (Paulon László Levente/Pila – gitár; Racskó Tibor/Racsi – basszusgitár, szinti; Bartus Zoltán/Bubu – ütős) Leonard Cohen legnépszerűbb dalait fogják előadni élőben. Az est pontos dátuma 2016.12.10. szombat 20.00 óra, a Facebook eseményt pedig ide kattintva érhetitek el! A helyszín kialakítása miatt a bejutás korlátozott, érdemes időben érkezni, aki ott szeretne lenni. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás