promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kezd feltámadni a bakelit Angliában
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A CD-t lehet be fogja darálja valamikor az internetes ipar, a bakelitről viszont ezt már nehéz lesz elmondani. Akit egyszer megfertőz a bakelit mánia, azt nagyon nehezen fogja elengedni. Ha rendes hangrendszeren hallgatunk meg egy bakelitet, azonnal érezni fogjuk a különbséget. A minősége még mindig visszaadhatatlan, és egy teljesen különálló világba visz el minket. Egyre többen vesznek bakelit lemezjátszót, és az áruházakban is egyre több félét lehet fellelni. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon sok zenekar dönt úgy, hogy limitált kiadásban kiadja bakelitként lemezét. Ez afféle trófeának is tekinthető a rajongók szemében, de mint írtuk, a zene minősége is teljesen más tészta a CD-hez vagy MP3-hoz képest.

Az Angol zeneeladási statisztikák azt mutatják, hogy a bakelitekért 2,5 milió fontot hagytak a boltokban a múlt héten, míg az interneten vásárolt zenékért csak 2,1 millió fontot költöttek. Ez történelmi, de ettől függetlenül az utóbbi egy évben folyamatosan nő a kereslet a fizikai hanghordozók iránt, és egyre súlyosabb pénzeket is kérnek el értük.
 
Tavaly az angolok csak 1,2 millió fontot költöttek lemezekre, ez is mutatja a feltámadást. Amúgy az erős számok most a karácsony előszelének is tekinthetőek. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás