promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 éves lesz a Fishing on Orfű
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Talán az egyetlen fesztivál a Fishing on Orfű, amelyet többségében zenészek rendeznek” - fogalmazta meg a rendezvény sikerének egyik titkát Lovasi András a sajtótájékoztatón. A jubiláló fesztivál 2017-ben ötnapos lesz, június 20-án kezdődik és 24-én zárul. A nyitónapon akusztikus produkciók lesznek, köztük Lovasi "csendesülős" koncertje. A kultikus zenész elmondta, hogy bár a Kispál és a Borz jövőre lenne 30 éves, nem áll össze újra a zenekar, amely az elmúlt három évben a Fishing on Orfűn valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét. „Azért Kispál András és Dióssy D. Ákos ott lesz velem a színpadon és természetesen Kispál-dalokat is eljátszunk” - jegyezte meg Lovasi.
 
A Lovasi 50 koncert mellett a Fishing on Orfű nyitónapján akusztikus koncertet ad a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Budapest Bár is. A fesztivál zárónapján alternatív gálakoncertet rendeznek, az elmúlt tíz év alternatív slágereivel és legfontosabb előadóival.

Egyedi Péter sajtófőnök kijelentette, hogy a három éve teltházas fesztivál jövőre több új helyszínnel bővül. Házon belül, tehát a Panoráma Kemping területén alakítják ki A tűzhöz közel elnevezésű erdei kisszínpadot, amelyen egyszemélyes produkciók lesznek láthatók, 2017-ben elsősorban zongoristák a pop, a dzsessz és a klasszikus zene világából. Az orfűi fesztivál területén kívül, a faluban kívül létesül három új helyszín. Az egyik egy folkudvar lesz a Fonó Budai Zeneház szervezésében, a másodikon színházi előadásokat tartanak a POSZT szervezőivel karöltve, a harmadik pedig a gyerekek számára biztosít szórakozási lehetőséget.

A Fishing on Orfű himnusza jövőre a Hiperkarma - Megünnepelni jó című dala lesz, a fesztivál "védőszentje" pedig Lévai Balázs. A műsorvezető, producer rendezi a rendezvény akusztikus nyitónapját, akárcsak a szintén Lovasi 50 jegyében szerveződő koncertet 2017. november 11-én a Papp László Budapest Sportarénában. Ez szintén akusztikus est lesz, amelyen a zenész-énekes eljátssza "az első 50 év legjobb dalait".

„Ez egy picit hosszabb koncert lesz, mint az orfűi és több lesz a vendég. Kézenfekvő lett volna, hogy az elmúlt három év tematikus visszatérése során a Kispál és a Borzzal is fellépjünk az Arénában, de Orfű sokkal jobb közeg volt arra, hogy azokat a számokat is előadjuk, amelyek korábban kevésbé voltak előtérben” – jelentette ki Lovasi András.

A jövő évi Fishing on Orfűre mától már indul a jegyértékesítés, a részletes zenei programot várhatóan 2017 tavaszán ismertetik. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás