promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a Dope Calypso új albuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Dope Calypsót még 2013 őszén alapította Sarkadi Miki és Kelemen Laci, majd fél évvel​ ​utána​​ ​ki is jött első lemezük, a Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost. Pont egy évvel később érkezett a folytatás: a Banzai! Banzai! Banzai! Eddigre a garázsrockos dominanciát egyre inkább felváltotta a szellősebb, power popos hangvétel, de közben a 190 bpm-es tempó érintetlen maradt.

A Mau Mau elődje, a Banzai! Banzai! Banzai! logikus folytatása lett, Elekes Áron viccesen para borítója pedig a zenekar eddigi legszínesebb, legjátékosabb és legnapfényesebb korongját takarja. Egy-egy szörfös riff és hetyke szintitéma, de még perkások is erősítik az egyszerre szélsebes és feszes, mégis légies gitárpop dalokat, melyek úgy ragyognak, mint Sarkadi Miki frontember kedvenc zakója.

A stúdiómunka nagy része ezúttal is Bresciában zajlott Bruno Barcella és Alessio Lonati közreműködésével a T.U.P. Studióban, az utómunkát pedig ismét az a Justin Perkins készítette Milwaukee-ban, aki egyébként az ex-Replacement-tag, Tommy Stinson új zenekarának is oszlopos tagja.

A második lemez óta több dolog is változott a Dope Calyso háza táján: a legfontosabb, hogy új dobosuk lett Vasaló személyében, aki a Rémemberből és a Nemjuciból is ismerős lehet. Emellett megnyerték az ország elsőszámú alternatív dalversenyét, az Index által kiírt Számot, körbezenélték az országot, volt néhány külföldi dátumuk, valamint játszottak a Szigeten is.

Legközelebb a Kuplungban lehet táncolni egyet zenéjükre december 2-án, a Mau Mau lemezbemutató koncertjén a Run Over Dogs-zal karöltve.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás