promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt van Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új albuma
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros nem először dolgoznak együtt, ugyanis ez már a második teljes albumuk. A személyes hangvételű, utazás és család témakörei által ihletett anyagot is út közben rögzítették, Párizstól Berlinen és Stuttgarton át Budapestig zajlottak a próbák és a felvételek. Elmondásuk szerint nagy hatással voltak rájuk munka közben a különböző kultúrák impulzusai, a világ sokszínűsége és gazdagsága. Az első lemezhez, a Lifeloverhez képest újdonság, hogy a két művész, bár Veronika szövegei és zenei ötletei alapján dolgozta ki a dalokat, ezúttal egy harmadik felet is bevont a munkába az amerikai származású producer, Jeremy Friedman személyében, aki finom elektronikával és groove-okkal szőtte át az elkészült anyagot. Kiváltképp igaz ez az album egyik legizgalmasabb dalára, mely a külföldön is nagy sikert arató magyar népdal, a Vetettem Violát újraértelmezése.

A kísérleti vonások továbbra is megmaradtak a jazz és a popzene jegyei mellett, a koncertek során a szerzemények akusztikusan fognak megszólalni, és nagyobb teret engednek majd az improvizációnak. Az egyszerre mély, felszabadult és szellemes felvételeket felsorakoztató Tell Her nemcsak hazánkban, de egy német kiadó által Nyugat-Európában, illetve Japánban is bemutatkozik 2017 elején, amikor elindul majd a turné nemzetközi ága is.

A november 16-i brüsszeli fellépés után hazánkat járja végig a duó a lemezzel, a turné minden egyes állomásán lehetőség lesz dedikáltatni a CD-t, sőt a december 7-i kiemelt konc​e​rten a Zeneakadémián egy pódiumbeszélgetésre is sor kerül.

Ezek mellett Veronikát további fontos produkciók kötik le, melyek egyike a Svájcban, november 12-én bemutatásra került, Jiří Menzel által rendezett dadaista opera főszerepe. Bálint pedig eközben saját triója debütáló lemezének előkészületein is dolgozik.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás