promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Simpson családot már az egyetemen is tanítják
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A tanfolyam résztvevői azt vizsgálják majd, hogy Homer vajon erkölcsös szereplő-e. Emellett a Simpson család tagjainak hozzáállását is megvitatják bizonyos filozófiai kérdésekhez, mint az erkölcs, a vallás és a szabad akarat – hozta le a BBC News. A Simpson családot Matt Groening alkotta meg, először 1989-ben ment adásba a rajzfilm. Jelenleg ez a legrégebben futó amerikai vígjátékszéria és amerikai animációs sorozat. Az indulása után csak egyszerű komédiának lehetett tartani, de egyre jobban kezdett elmenni a társadalomkritika irányába.

John Donaldson filozófiatanár szerint a sörivó Homer "összetett jellem". Mint mondta, az egynapos, nyilvános kurzust olyanoknak szánják, akiket érdekel a filozófia. Eredetileg január 14-re hirdették meg az egyetemen, de mivel egykettőre betelt, január 21-én is megtartják.

Az előadáson a sorozatból vett részleteket és a szereplők jellemének elemzését kötik össze filozófiai kérdésekkel. Például körüljárják, hogy Homer vajon erkölcsös-e Arisztotelész meghatározása szerint. "Nagyon kapzsi, eléggé erőszakos és önző tud lenni. Mégis nehéz nem szeretni. Nagyon népszerű. Gyermekien örül az életnek, nyitott arra, hogy helyesen cselekedjen és szereti a családját" - jellemezte Donaldson.

A filozófiatanár szerint A Simpson család remek forrás egy filozófus számára, számos olyan epizódja van, amelyben erkölcsi kérdések merülnek fel. Donaldson hozzáfűzte, hogy nagyszerű animációs sorozatnak tartja A Simpson családot. "Arra ösztönzi az embert, hogy elgondolkodjon rajta, mi a fontos az életben." (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás