promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hans Zimmer visszatér Budapestre
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét - amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt. Olyan filmek kapták tőle a zenét, mint a Sötét Lovag-trilógia, Csillagok között, Eredet, A Karib-tenger kalózai, Gladiátor, vagy éppen a A Da Vinci-kód. A felsorolásból látszik is, hogy Christopher Nolan imád vele együtt dolgozni. A felsorolásból nem maradhat ki, hogy zseblelt már be Oscar, Emmy, és Golden Globe-díjat is. A zeneszerző első amerikai és ausztrál turnéját követően 2017 nyarán visszatér Európába. Hans Zimmer - akinek legújabb zenéje a BBC-n hallható a Bolygónk, a Föld sorozat második évadában, valamint a Netflix zseniális sorozatában, The Crown-ban -, saját 15 fős stúdiócsapatával és szimfonikus zenekarral, valamint kórussal lép színpadra, így több mint 60 zenész játszik majd a koncertek alatt.

Első turnéja eddig is sokrétű élményt nyújtott a koncertlátogatóknak, és gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon, már csak a szerző több évtizedes lenyűgöző pályafutásának darabjai miatt is.

Hans Zimmer első turnéja igazából két teltházas londoni koncerttel kezdődött 2014-ben, amit idén egy 33 városból álló európai sorozat követett olyan helyszínekkel, mint Párizs, Berlin, München, Prága, Genova, Dublin, Bécs illetve Budapest. Az előadás mindenhol fantasztikus kritikákat kapott, és az óriási sikerre való tekintettel 2017-ben folytatódik a fellépéssorozat.

A 2017-es turné az USA nyugati partjánál indul, majd Ausztrália és Új-Zéland után tér vissza Európába, hogy végül egy teljes amerikai koncertkörúttal fejeződjön be.
 
Maga az előadás két részből áll: az elsőben olyan klasszikussá vált filmzenékből hallhatók részletek, mint a Gladiátor, Az oroszlánkirály vagy A Karib-Tenger kalózai, míg a második részben többek között a Sötét lovag-trilógia és az Eredet filmzenéit gondolják újra a rock- és popzene világából érkező vendégekkel.

„Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy a nyugati-parti és az ausztrál előadásokat követően visszatérünk Európába, ahol idén tavasszal rengeteg csodálatos élményben volt részünk.” - mondja Zimmer. „Izgatottan várom, hogy zseniális zenészeimmel együtt ismét felejthetetlen élményt nyújthassak a közönségnek.”

A budapesti koncertre jegyek november 23-án 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Az előadásra kizárólag ülőjegyek vásárolhatók.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás