promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan érkezik a National Geographic Mars sorozata
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
November 13-án debütál a Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozat, amire már csak azért is kíváncsiak lehetünk, mert nagyobb részét hazánkban forgatták. A széria hat részes lesz és kettébontva 2016-ban és 2033-ban fog játszódni. A sorozat még azelőtt készült, hogy Obama elnök célul tűzte volna ki a bolygó meghódítását. Az elnök szerint az elmúlt években megteremtették az alapot ahhoz, hogy az űrkutatás újra robbanásszerű fejlődésen menjen keresztül. Elindult a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai képzéseket erősítő STEM-program, a NASA komoly politikai és anyagi támogatásokat kapott és virágzó magánvállalatok jelentek meg az űrtechnológiában. Obama szerint korántsem öncélú a Mars meghódítása, miközben az űrt kutatjuk, mindig tanulunk valamit a Földről és magunkról is. Elon Musk, a Tesla és SpaceX vezére már olyan határokat feszeget, hogy rakétát épít, ami 100 utast és rakományt tud egyszerre a vörös bolygóra vinni.

A NatGeo sorozata szintén tudományos alapokra helyezi a Mars missziót, és olyan gondolatokkal játszik el, amik később megvalósíthatóak lesznek. A sorozat executive producere elmondta, hogy olyan műsort akartak készíteni, amiben a mozirajongók és a tudományos műsorok kedvelői is megtalálják a számításaikat. Annyiban mi is biztosak vagyunk, hogy ez az új típusú dokumentumfilm lesz a jövő.  

A premier november 13-án 21.00 órától lesz a National Geographic és a Fox műsorán. Az új részeket minden vasárnap 21.00-től láthatják majd a nézők. A csatorna közben megmutatta az első öt percet az első részből, ami nagyon csábítóan néz ki. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás