promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantasztikus fellépők a Telekom Electronic Beats Fesztiválon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hosszú hétvége után támad az elektronika. A tavaly megújult koncepció alapján idén is koncertekkel, kiállításokkal, divattal, valamint gasztró- és tech-programokkal várják az érdeklődőket. A fő zenei helyszín újra az Akvárium Klub, amely a kiegészítő programok egy részének is otthont ad. A belvárosi kerületek környező utcáinak ismert boltjai, kiállítóhelyei, klubjai és kocsmái szintén különleges programokkal készülnek, szóval érdemes lesz a környéket is pásztázni. Az Electronic Beats 2000 óta vesz részt Európa nagyvárosainak kulturális életében.

Az idei budapesti fellépők között lesz Bat For Lashes, azaz Natasha Khan többszörösen Mercury Prize-jelölt előadó. A brit-pakisztáni énekesnő zenéjét hasonlították már Björkéhez, Kate Bushéhoz, PJ Harveyéhoz, Annie Lennoxéhoz vagy Fiona Apple-éhoz. Idei, kritikai elismeréseket kapott albuma, a The Bride konceptlemez, amelyen egy menyasszony egyedül indul nászútra, miután vőlegénye az esküvőre tartva halálos autóbalesetet szenved.

A londoni Is Tropical fúziós elektro-rockot játszik, számaikat a szivárványos, furcsán félegzotikus hangulat jellemzi. 2009-es alakulásuk után közepes méretű brit klubok helyett különleges helyeken, a venezuelai rockfesztiválon, orosz házibulikon vagy Mongóliában léptek fel, utóbbi helyen az egyik első nyugati csapatként zenéltek.

Julio Bashmore bristoli producernek 2009-ben Claude VonStroke kiadójánál jött ki első EP-je, azóta a sajtó, a klubok és a lemezkiadók egyaránt a kedvenceik közé emelték a house előadót. Szintén az idei fesztivál kulcsszereplője a manchesteri születésű, Londonban élő Sam Shepherd, azaz Floating Points. Tavalyi bemutatkozó albuma, az Elaenia különleges hanganyag lett, merített a klasszikus zenéből, a dzsesszből, a soulból vagy a brazil könnyűzenéből is. Floating Points már korábban számos elismerést kapott dj-szettjeiért és rendszeres fellépője lett a világ legnagyobb klubjainak.

Eljön Budapestre KiNK, aki Szófiából kampány és menedzsment nélkül tört fel a techno színtéren. Nevilla Watsonnal történt online találkozása után egy Rush Hour-os közös zene irányította rá először a figyelmet 2008-ban, majd egy dobgéptekergetős YouTube-videó után kapott meghívást a legendás berlini Panorama Barba. Azóta a legkeresettebb dj-k és remixerek között jegyzik. Színpadra lép a berlini Brandt Brauer Frick trió, amely a house-t és technót a klasszikus zene hangszereivel hozza közös nevezőre, jön a kilencvenes évek óta aktív, soul-mániás Ripperton, és Florian Meier is, aki a funk stílusjegyeit kombinálja a késő hetvenes évek indusztriális megszólalásával.

A fellépők között lesz a hazai színtér képviseletében Gensi és Zságer Balázs idén nyáron debütált együttműködése, a Changing Grey, a ma már a legjobb magyar zenekarok között jegyzett Fran Palermo vagy a finom elektronikus tájképeket festő Mius.

A zenei programon túl kísérőprogramok is lesznek az Electronic Beatsen. A moduláris szintetizátorokban utazó Analogue Zone workshoppal érkezik az Akvárium Klubba, a hazai elektronikus zenészek új generációit útnak indító imPro School ingyenes, nyitott előadásokat tart, a Kitchen Budapest kreatív stúdió komplex interaktív installációt mutat be, és vetítenek kortárs dokumentum- és fikciós filmeket a tiltott közel-keleti bulikultúrát bemutató Raving Irantól egészen Werner Herzog internetről szóló filmjéig. A divatkedvelőknek pop-up és shopping eseményekkel készül az Art On Me, a The Garden Studio, az Antifactory Vintage Shop és a SCHATZI, bemutatják a flyertervező grafikus, Roki munkáit, az Omnivore Gallery pedig Fetish nip collection névvel hoz tető alá egy kiállítást. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás