promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma indul a Tömény történelem a Comedyn
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Részeg történelem óra? Azt hiszem gimiben nagyon is örültünk volna az ilyesmiknek. Mindenesetre én néhány felelésnél alkohol nélkül is őrületes baromságokat tudtam mondani. Az alapötlet az amerikai Drunk History című sorozattól származik, aminek nem rég indult a 4. évad és már egy Emmy-díjat is bezsebelt. A sorozat elképzelése igen egyszerű: adott egy humorista, akit feláldoznak az alkohol oltárán, majd hagyják, hadd csinálja azt, amihez a legjobban ért - beszéljen hülyeségeket. Az egyetlen megkötés, hogy a történelem bizonyos részleteit kell elmesélni, minél viccesebb formában, amit az ő narrációja közben korabeli jelmezekbe öltöztetett színészekkel játszanak el. Amerikában imádják, később a britek is átvették, most pedig mi jövünk, hogy a saját történelmünket meséljük el alkohollal keverve.

A többek között Ganxsta Zolee, Lakatos Márk, Scherer Péter és Dombóvári István, valamint a Comedy Central standup tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek! felfedezettjei, Ráskó Eszter és Szabó Balázs Máté bormámoros fantáziája által felgöngyölített történelmi (mellék)szálakból megtudhatjuk, miért piszkálták folyton a testvérei a kis Dózsa Györgyöt, hogyan is zajlott a szexuális felvilágosítás Mária Terézia családjában, vagy hogy valóban a bivalyerős magyar férfi őspéldánya volt-e Koppány.

„Az epizód narrátorának, Ganxsta Zolee-nak egyértelműen Koppány a kedvenc karaktere, szerintem vele azonosult a legjobban. A stáb is kicsit hozzá alakította a figurát, én pedig a hosszú parókámmal és bajuszommal szakasztott úgy nézek ki, mint Ganxsta! Koppány ebben a sztoriban egy kicsit balfék, ebből fakad a Sarolta ágyába ácsingózó figura humora” – árulta el Kamarás Iván, aki a Tömény történelem első forgatási napján a hoppon maradt vezér bőrébe bújt.

tomt1
A sorozat rendezője, Spáh Dávid szerint különleges formátumról van szó, mert egyszerre reality és fikciós komédia, mindez pedig egy érzékeny téma, a nemzeti történelem köré épül.
 
„Szeretünk a történelmünk nagy alakjaira szentként tekinteni, a műsor pedig pont abban segít, hogy megtanuljunk egy kicsit magunkon röhögni, elmosolyodni hőseink vélt vagy valós emberi gyengeségein. A Tömény történelemmel olyan játszóteret kaptunk, ahol gyakorlatilag bármit kipróbálhatunk. A forgatáson a spicces mesélők kész hanganyagára beszélnek rá a színészek, ami amellett, hogy komoly humorforrás, egyben egyedülálló megvalósítás is. Külön pikantériája a dolognak, hogy narrátoraink nem igazán számoltak azzal, hogy a színészeknek pontosan azt kell tenniük, ami az iszogatás alatt elhangzik” – mesélt a készülő produkció kulisszatitkairól Spáh Dávid.

A sorozatot október 24-étől, minden hétfőn 22.00-tól láthatjuk a Comedyn, aki lemaradt az pedig pénteken pótolhatja az ismétlést.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás