promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Coen-testvérek írják a Fox új thrillerét
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A véres kezű drogbáróról szóló film ötletét Joshuah Bearman Wired magazinban megjelent kétrészes cikke adta. A projekt 2013-ban indult, akkor a bestselleríró Dennis Lehane kapott megbízást a forgatókönyv megírására. A thriller eredetileg a The Silk Road címet kapta, jelenleg azonban Dark Web címen fut. Az igaz történeten alapuló film a 29 éves Ross William Ulbrichtról szól, aki online drogkereskedő-hálózatot épít ki, és miközben Silk Road elnevezésű bűnszervezete megerősödik, rettegett drogbáró válik belőle.

A legutóbb az Ave, Caesar! című filmmel jelentkező Coen-fivérek a Nem vénnek való vidék és a Fargo című thrillerjükért kaptak forgatókönyvírói Oscar-díjat.

A Coenek azonban nem csak saját filmjeik forgatókönyvét írják, más rendezőkkel is együttműködnek. Egyebek mellett Angelina Jolie Rendíthetetlen és Steven Spielberg Kémek hídja című filmjének forgatókönyvén is dolgoztak és ők jegyzik George Clooney ötvenes években játszódó Suburbicon című filmjének szkriptjét is. A Clooney rendezésében, Matt Damon, Oscar Isaac és Josh Brolin szereplésével készülő produkció jövőre kerül a mozikba.

A dark web már önmagában is érdekes téma lenne, mert a láthatatlan webhez még nem igen nyúltak hozzá. Olyan dologról van szó, amire bárki kíváncsi lenne, így mi is nagyon várjuk a filmet, már csak a Walter White hatás miatt is. (MTI, The Hollywood Reporter)
The Hollywood Reporter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás