promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön az Országos Rajzfilmünnep
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A rajzfilm mindig örök lesz, még felnőtt fejjel is képesek vagyunk leülni egy-egy régi alkotás elé, ha olyan kedvünk van. Bár a rajzfilm ma már elég tág fogalom, mert rengeteg felnőtteknek szóló alkotás bújik rajzfilm bőrbe. Nevezzük inkább ezeket mesefilmeknek, de már külön kategória az animációs film is. Az M1-en M. Tóth Géza, a rendezvényt szervező KEDD Animációs Stúdió vezetője nyilatkozott a fesztivállal kapcsolatban. „Négy-öt évvel ezelőtt született meg a Rajzfilmünnep ötlete, azzal a céllal, hogy minél több gyermek megtapasztalhassa a közösségi filmnézés élményét.”

Mint hozzátette, az egynapos fesztivál sajátossága, hogy nem egy helyszínre hívja a közönséget, hanem a lakóhelyükön adja meg a lehetőséget a családoknak, közösségeknek, hogy a fesztivál kínálatából válogatva eldöntsék, mit szeretnének megnézni például a helyi művelődési házban, gyerekkönyvtárban, vagy épp a moziban.

A fesztivál kínálatában egyebek között az elmúlt több mint fél évszázad népszerű magyar rajzfilmjei szerepelnek, úgy mint a Macskafogó, a Szaffi, a Ludas Matyi, a Vízipók-csodapók, A kockásfülű nyúl és a Vuk.

Az immár negyedik születésnapját ünneplő programsorozathoz idén eddig csaknem 40 város - többek között Budapest, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged - csatlakozott. Lesznek délelőtti vetítések a legkisebbek, délutániak a családoknak, este pedig azoknak, akik kicsit komolyabb témák iránt érdeklődnek. A rendezvényen olyan egyéb fesztiválok is bemutatkoznak, amelyek kínálatában ugyancsak szerepelnek animációs filmek. A programok között ide kattinva tudunk válogatni városonként. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás