promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melyik halott híresség keres a legjobban?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mikor vagy igazán híres? Amikor több millió dollárt hoz azután is a neved, miután már meghaltál. Nincs is annál jobb befektetés, amikor még az unokáig gyerekeiről is szinte te fogsz gondoskodni. Kik azok a szakmában, akik ezt a legjobban meg tudják szívni? Hát például a festők, akik csóróként éltek, haláluk után azonban több 100 ezer dollárt érhetnek a képeik. Itt viszont olyan listáról van szó, akiknek életükben is volt miből költekezni. Az első helyet már negyedszer szerzi meg a hét éve halott Michael Jackson. Most óriási szakadék van közte és a második helyezett Charles M. Schulz között, aki anno Snoopyt alkotta meg a híressé vált Peanuts című képregényben.

Jackson azért állhat 825 millió dollárral első helyen, (230 milliárd forint) mert a Sony kiadóvállalata márciusban kivásárolta 50 százalékos tulajdonrészét a Sony-ATV Music Publishing cégből. Az énekes és a Sony még 1995-ben alapította kiadót, ami többek közt a Beatles, Leonard Cohen, Bob Dylan, a Queen, a Rolling Stones, Sting, Taylor Swift, Kanye West és Pharrell Williams kiadási jogait birtokolja.

A bronzérem a frissen elhunyt Arnold Palmeré, aki gyakorlatilag az első profi sztárgolfozó volt. Az 1950-es években kezdte a karrierjét, hét nagytorna-győzelmet aratott, 1956 és 1973 között a US PGA Tourban 62 versenyen diadalmaskodott.

Új még a listán Prince és David Bowie, de ő már nem fért be a 10-es listára, csak a 11. helyre 10,5 millió dolláros bevétellel.

Top 10:

1. Michael Jackson - 825 millió dollár
2. Charles Schulz - 48 millió dollár
3. Arnold Palmer - 40 millió dollár
4. Elvis Presley - 27 millió dollár
5. Prince - 25 millió dollár
6. Bob Marley - 21 millió dollár
7. Theador Geiel "Dr. Seuss" - 20 millió dollár
8. John Lennon - 12 millió dollár
9. Albert Einstein - 11.5 millió dollár
10. Bettie Page - 11 millió dollár
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás