promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csaknem az eddigi össze klipjét kiadja a Depeche Mode
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A három DVD teljes egészében összefoglalja a Depeche Mode bő három évtizedes karrierjét. A hol újító, hol provokatív videók rendezői között volt Julien Temple, D.A. Pennebaker, John Hillcoat és természetesen Az amerikai és Az üldözött rendezője, Anton Corbijn. A zenekar mindig kiemelt jelentőséget tulajdonított klipjeinek és azok minőségének, ennek érdekében világszerte ismert rendezőkkel és stábokkal dolgoztak.

A Video Singles Collection az első eleme annak a retrospektív gyűjteménynek, amelynek a Depeche Mode hosszú pályafutását, valamint a popkultúrára gyakorolt hatását bemutatja. A gyűjtemény ötvenöt klip felújított verzióját tartalmazza, továbbá négy alternatív, korábban nagy nyilvánosságot nem kapott videót. Minden képanyaghoz egy kísérőszöveg is tartozik, amelyet ebből az alkalomból rögzítettek az együttes tagjai, Andy Fletcher, Dave Gahan és Martin Gore.

A klipek közül a legtöbbet, tizenhetet Anton Corbijn holland alkotó rendezett, közöttük van például a Strangelove, a Behind the Wheel, az Enjoy the Silence, a World in My Eyes, a Walking in My Shoes, a Barrel of A Gun vagy az It's No Good. Nyolc klippel szerepel a kezdeti idők anyagait jegyző Clive Richardson (Just Can Get Enough, Everything Counts, People Are People, Master And Servant, Blasphemous Rumours, Somebody).

Anton Corbijn az 1980-as évek óta dolgozik együtt a Depeche Mode-dal. 1986-ban az A Question of Time volt az első klip, amelyet az együttesnek rendezett, emellett 1989 óta ő tervezi valamennyi DM-lemez borítóját.


„Ma már teljesen más velük dolgozni, mint a kezdetekkor. Akkor még inkább az ösztöneikre hallgattak, ma vérbeli profik, pontosan tudják, mit szeretnének. Akkor minden napjukat együtt élték, ma jószerivel csak a lemezkészítés, meg a turnék idején találkoznak, egyikük Amerika nyugati partján lakik, másik a keletin, a harmadik Európában. A dolog üzletiesebbé vált, de hát ez mindenütt így van" - mondta Corbijn az MTI-nek 2009-ben Budapesten adott interjúban.

A Depeche Mode eddig tizenhárom stúdióalbumot jelentett meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a Top10-be. Legutóbbi lemezük, a 2013-as Delta Machine tizenkét országban nyitott a listák első helyén, az albumhoz kapcsolódó világkörüli turnén mintegy 2,5 millió rajongó látta a csapatot. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők talán legnépszerűbb elektronikus zenekara. A csapatnak Magyarországon is hatalmas rajongótábora van, így a turnékon mindig útba ejtenek minket is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás