promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a filmek bukták a legnagyobbat nyáron
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hollywoodi stúdiók éves bevételének 40 százalékát a nyári szezonban vetített filmek hozzák. Tavaly 546,3 millió dolláros veszteséget termeltek, szóval az se volt túl jó nyári szezon, de idén már 915,6 millió dollárnál, azaz körülbelül 250 milliárd forintnál tartanak. A tetemes veszteséget elsősorban nem a kisebb költségvetésű filmek elmaradt bevételei okozták, hanem néhány nagyszabású produkció bukása. A hat nagy filmstúdió - Paramount, Fox, Sony, Universal, Warner Bros., Disney - 32 nyári bemutatójából 17 vérzett el a jegypénztáraknál.

A Bloomberg elemzője szerint nyáron beigazolódott, hogy a közönség kevesebbet jár moziba. A problémára az a megoldás kínálkozik, hogy elég lenne kevesebb stúdió is Hollywoodban, de ez nem fog bekövetkezni - fejtette ki Doug Creutz. Amúgy már az én ismeretségi köröm és jobban szeret a hidegebb időszakokban beülni a moziba, a nyarat többnyire a fesztiválok és a kiülés uralja. De lássuk a bukásokat!

A legrosszabbul a Ben Hur című remake szerepelt, amely várhatóan 75-120 millió dolláros veszteséget könyvelhet el. A Paramount filmstúdió 75 millió dollárt veszített a Star Trek: Mindenen túl című sci-fin, a Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból című filmen pedig további 65 milliót.

A Disney három filmje, A barátságos óriás (amit amúgy a kritikusok dicsértek), az Alice Tükörországban és az Elliott, a sárkány is megbukott a jegypénztáraknál, a stúdió további produkciói, a Szenilla nyomában és az Amerika kapitány: Polgárháború azonban helyrebillentették a mérleget, amely így jelenleg 521 millió dolláros hasznot mutat.

A Universalnál készült Kubo és a varázshúrok 80 milliós veszteséggel, a Sony újrahangolt Szellemirtókja pedig egyes - bár a stúdió által vitatott - becslések szerint 58 milliós mínusszal zárta forgalmazását. Ha a film még nem is bukott nagyot, de az egyik legtöbb dislikeot kapott előzetest ők hozták össze YouTube-on. Ez már az 1 milliót is átlépte.

ghost
A hanyatló bevételeket számos okkal magyarázzák, mint a kifáradó folytatások, az online és tévés tartalomszolgáltatók előretörése, vagy a rossz kritikák. A bírálat azonban nem minden esetben bátortalanítja el a nézőket: a Suicide Squad - Öngyilkos osztag a langyos fogadtatás ellenére Észak-Amerikában 300 millió dollárt keresett, és a többi piacon még ennél is többet.
 
A nyár legnagyobb bevételű filmjeinek tízes toplistáján a Warner Bros. három produkciója, a Démonok között 2., a Központi hírszerzés és a Mielőtt megismertelek is szerepel.

A stúdiók nyári mérlege végül csak a Paramountnál mutat majdnem 300 millió dolláros mínuszt, a Fox és a Sony csekély nyereséget, a Universal, a Warner és a Disney pedig 300-500 millió dollár közötti nyereséget könyvelhetett el a Bloomberg grafikája szerint. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás