promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
David Fincher elmondta, szerinte melyik a 26 legjobb film
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Alien rajongóként első nagyrendezésében az Alien 3-at, azaz A végső megoldás: halált vihette filmvászonra, ami a rajongók körében nem igazán aratott osztatlan sikert, de a rendező munkásságából erre emlékeznek a legkevésbé. Három év múlva ugyanis jött a Hetedik, ami gyakorlatilag filmtörténelmet írt. Már ekkor látszott, hogy a Fincher annyira jól bánik a thriller elemeivel, hogy ez lesz a legnagyobb erőssége. Jöttek a jobbnál jobb alkotásai a 90-es években, először a Játsz/ma, utána pedig a Harcosok klubjával zárta a sort.

A 2000-es években érkeztek sorban a thrillerek: Pánikszoba, és az igaz történetet feldolgozó Zodiákus, ami az azonos nevű sorozatgyilkos történetét dolgozza fel. Fincher a Benjamin Button különös életével hagyja el a komfort zónáját, ahol Oscar és Golden Globe-díjra is jelölik. Végül a Golden Globeot a következő filmjével, Social Network - A közösségi hálóval söpri be, ami a Facebook megalakulásának történetét mutatja be. Ezen idők után újra jöttek a kőkemény thrillerek: A tetovált lány és a Holtodiglan.
 
A lista láttán gondolkodhatunk melyik filmek voltak hatással Fincher mesterre. A lista tetején elhelyezkedő Paul Newman és Robert Redford-féle Butch Cassidy és a Sundance kölyök című western biztosan. Amikor sikerült megnéznie a filmről készül werket, akkor szeretett bele a rendezésbe.

A 26-os lista:

Butch Cassidy és a Sundance kölyök
Kínai negyed
Dr. Strangelove
A Keresztapa 2
Taxisofőr
Isten hozta, Mister!
Mindhalálig zene
A nyolcadik utas: a Halál
Hátsó ablak
Zelig
Kabaré
Papírhold
A cápa
Arábiai Lawrence
Az elnök emberei
8 és ½
Aranypolgár
Mennyei napok
Party zóna
Mad Max 2. – Az országúti harcos
A veszélyes élet elve
American Graffiti
Terminátor – A halálosztó
Gyalog galopp
Az ördögűző
Diploma előtt
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás