promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a Vidor Fesztivál teljes programja
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kirják Róbert, a nyírségi Móricz Zsigmond Színház igazgatója ismertette a sajtótájékoztatón a teljes programot. A színházi előadásokon, amelyeken az elmúlt évad legsikeresebb hazai vígjátékai versengenek a díjakért, több száz kulturális programot szerveznek a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, illetve a térség 21 településén. A Makk Károly vezette zsűri kilenc díjat ítél majd oda a színházi programban résztvevő teátrumoknak, illetve a darabokban legjobb teljesítményt nyújtó művészeknek. Az igazgató a fesztivál zenei programját kimagaslónak nevezte, hiszen a hazai kedvencek mellett a világ szinte minden tájáról érkező zenekarok is fellépnek majd a Nyíregyháza különböző pontjain felállított szabadtéri színpadokon.

A városháza előtti Kossuth téren a közönség láthatja a világhírű szerbiai Boban Markovic Orkestart, a mexikói Los de Abajot, a francia Sergent Garciát, valamint az afrikai Maliból érkező Songhoy Blues együttest. A hazai művészek közül a fesztiválra várják Rúzsa Magdit, Szabó Balázs Bandáját, Péterfy Borit, a Love Bandet, a Honeybeastet, a The Bieberset, és a Budapest Bárt is.

Egy másik, a Korzó Színpadon fellép a többi között a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, a Folkfusion Band, a Bluesers, a Carpedignem, és a nézők megtekinthetnek egy különleges Tudós Nők - Slam Poetry Show-t is.

A színpadi koncertek mellett a Vidor Kertben és a Móricz Kertben ugyancsak lesz zenei program mind a kilenc napon. A fesztivál ideje alatt a belvárosi forgatagban pedig karikaturisták, pantomimesek, street comedy show, akrobaták, artisták, zsonglőrök és bohócok szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Nyíregyháza főtere emellett az ország legnagyobb mozijává is válik, estenként magyar filmvígjátékokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A helyi mozikban szintén lesz vetítés, a legújabb kasszasikeres filmeket játsszák kedvezményes áron a betérőknek.

Több kiállítást is rendeznek, így például a Nem létező tárgyak tárlatát láthatják a betérők a kőszínház galériájában. A programok 90 százaléka ingyenes, és nem csak Nyíregyházán, hanem a további 21 szabolcsi településen is. A teljes programot ide kattintva tudjuk böngészni. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás