promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik a XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A fesztiválnak otthont adó Kodály Zoltán Általános Iskolát méltán emlegetik a kórusmuzsika fellegváraként. Olyan kórusok születtek falai között mint a (Bartók Béla - Pásztory Ditta díjas, Magyar Örökség-díjas, számos hazai és nemzetközi verseny győztese, Európa Nagydíjas) Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar, Cantemus Vegyeskar és a Banchieri Énekegyüttes. A Nyíregyházi Cantemus Kórus immár Magyarország legmagasabb rangú zeneművészeti együttesei közé tartozik. A kórusfesztivál szervezői - mint eddig minden alkalommal, idén is arra törekednek, hogy a legszélesebb közönség számára tegyék elérhetővé, a legmagasabb szintű kórusmuzsikát. Öt ország, közel 1000 énekesének hangját visszhangozzák majd Nyíregyháza és a megye számos településének hangversenytermei és templomai, valamint szabadtéri rendezvényei.

A karvezetői mesterkurzus megnyitásaként augusztus 15-én 20 órától jótékonysági hangversenyt adnak a Nyíregyházi Cantemus Kórus együttesei a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Társszékesegyházban. A koncert teljes bevételét a Jósa András Kórház Gyermek Rehabilitációs osztályának javára fordítják.

2016. augusztus 16-án 17 órától a Nyíregyházi Zsinagógában rendeznek ingyenes hangversenyt három kórus közreműködésével. A nyíregyházi Napsugár Gyermekkar, a Törökországból érkezett Ertugrul Oguz Firat Kórus és a tajvani Puzangalan Gyermekkar műsorát hallhatják az érdeklődők.

Ugyanazen a napon 20 órától a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében tartják a fesztivál nyitóhangversenyét, melyre a fesztiválon részt vevő kórusok képviselői kapnak meghívást.

A rendezvény következő napján, 2016. augusztus 17-én a vendégkórusok hangversenyeket adnak Nyíregyháza, Vállaj, Nyírbátor, Tiszadada és Rakamaz templomaiban. Közben a Cantemus Gyermekkar és a Dél-Koreából érkezett World Vision Gyermekkar Nyíregyházán ad koncertet.

cantemuspl
2016. augusztus 18-án folytatódnak a fesztiválkoncertek Kállósemjén és Vásárosnamény templomaiban. Este 20.00-tól a nyíregyházi Kossuth téren a Folklór Est keretében színes forgatag kezdődik. Japán, finn, török, tajvani, dél-koreai és természetesen magyar folklór kórusmuzsikát hallhatnak az érdeklődők.
 
Minősítő versenyre kerül sor 2016. augusztus 19-én 10 órától a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály-termében, ahol neves hazai és külföldi szakemberekből álló zsűri előtt versenyezhetnek a résztvevők. A kórusok arany, ezüst, illetve bronzminősítést szerezhetnek, és számos különdíj és a közönségdíj mellett a fesztivál gálahangversenyén kihirdetjük a verseny Nagydíját is.
 
Az esti órákban Ibrány és Tarpa települések templomaiban hallhatnak kórusmuzsikát az érdeklődők. A Gálahangversenyre 2016. augusztus 20-án 19:30 órától kerül sor a nyíregyházi Continentál Arénában, ahol minden kórus saját nemzeti kóruskultúráját mutatja be rövid műsorral, majd az egyesített énekkar mintegy 1000 énekessel zárja a fesztivált.

2016. augusztus 21-én 18 órától a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, a Karvezetői Mesterkurzus záró hangversenyén a résztvevő karnagyok által vezényelt műveket a Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar énekli, az egész hét munkájának gyümölcseként.

Résztvevő kórusok:

Ady Leánykar – Debrecen
Ajkai Pedagógus Nőikar – Ajka
Cantare Városi Vegyeskar – Gyöngyös
Ertugrul Oguz Firat Vegyeskar – Törökország
Eszterházy Károly Egyetem Énekkara – Eger
Gemma Énekegyüttes – Budapest
LAB Vegyeskar – Japán
Puzangalan Gyermekkar – Tajvan
Sibelius Középiskola Kamarakórusa – Finnország
Szolnoki Kodály Iskola Gyermekkara – Szolnok
Vörösmarty Leánykar – Budapest
World Vision Gyermekkar – Dél-Korea
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás