promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mel Gibson új rendezése hamarosan érkezik, és készülőben az új film is
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A The Professor and the Madman című dráma megvalósításában producerként is közreműködő Gibson jó két évtizeddel ezelőtt szerezte meg a brit író, Simon Winchester könyvének megfilmesítési jogait. Feltehetjük a kérdést: most komolyan? Egész estés film egy lexikonról? Ha nem lenne benne temérdeknyi érdekesség és drámai fordulat, Gibson valószínűleg nem vásárolja meg a filmesítési jogokat, na meg eleve bele se vág az elkészítésébe. A másik főszerepet ráadásul Sean Penn játssza majd. A mozit Farhad Safinia rendezi és a forgatási munkálatok a tervek szerint idén szeptemberben kezdődnek Európában. A forgatókönyvet Todd Komarnicki és John Boorman írta Safinia közreműködésével.

A filmben Gibson játssza James Murray professzort, aki 1857-ben vágott bele az értelmezőszótár összeállításába és vezette annak szerkesztői bizottságot. A Variety információja szerint Sean Penn William Chester Minort alakítaná, aki több mint tízezer szócikket nyújtott be a testülethez, mialatt egy bűnözőknek fenntartott elmegyógyintézet bentlakója volt.

Gibson legfrissebb rendezése, a Hacksaw Ridge című második világháborús dráma novemberben érkezik az észak-amerikai mozikba.

Penn The Last Face című drámája, Charlize Theronnal és Javier Bardemmel a főszerepben, az idei cannes-i filmfesztiválon debütált, de rengeteg negatív kritikát kapott, a filmet pedig már most katasztrofálisan rossznak tartják.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás