promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi baktériumtenyészetek a fesztiválkarszalagok
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Anno még kuriózumnak számított, hogy nem vágjuk le a textikarszalagot, utána viszont egyre jobban divatba jött. Aztán a kocsmákban csak megszólítottad az illetőt, hogy wow, te is voltál az XY fesztiválon? Rohadt jó volt a Prodigy, mi? Aztán gyűltek az emlékek a karokon, és karórát már abszolút hülyeség volt feltenni, ha csak nem a bicepszünkre akartuk. Utána a textilkarszalagokat már csak a nagyobb fesztiválok alkalmazták, azok is inkább azoknál, akik hetijegyet vettek. Ma inkább a masszívabb papírszalagokat nyomatják, amik vízállóak és biztosan nem fogod tudni letépni magadról. De akármi is legyen, nyüzsögnek rajta a bacik!

Allison Cottell mikrobiológusként olyan karszalagokat vizsgált, amiket két évig hordtak. Van olyan ismerősöm, aki már több, mint 5 éve menőzik a fesztivállátogatottságával. Számára ez nem lesz túl jó hír, és én se fogok vele kezet többet. A baktériumtanya, amit a karszalagon találtak,hússzorosa volt annak a baktériummennyiségnek, mint ami a ruháinkon tenyészik. A karszalagok mintegy kilencezer micrococcus és kétezer staphylococcus baktériumot hordoztak. Ezek hólyagosodást, ételmérgezést vagy fertőzést is okozhatnak.

Ha belegondolunk, a szalaggal a kezünkön megyünk mindenhova. A bacik, amiket összeszednek, azzal szépen bebújunk az ágyba, ezzel eszünk, de még a szendvicset is a karszalagos kezünkkel készítjük el magunknak. Szóval, ha nem is vágjuk le, legalább zuhanyzáskor tisztítsuk meg őket egy kicsit. Amúgy bacik ide vagy oda, még egyik ismerősöm se jelezte, hogy lerohadt volna a keze. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás