promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új generációs krimi érkezett: The Night Of – Aznap éjjel
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A legjobb barátom már jobban ismeri a sorozat ízlésemet, mint saját magam. Ha új hús érkezik a piacra, ami szerinte megragad majd bennem, azt azonnal jelzi. Tegnap este, halálos nyugalomban néztem meg a bevezető részét, azaz a pilot epizódját az Aznap éjjelnek. Ebbe mindenki belevetheti magát, ugyanis az HBO Go-n regisztráció nélkül elérjük az első részt. Aki teheti, hozzám hasonlóan éjszaka nézze meg, mert úgy veszi át az agyunk is azt az atmoszférát, amit a sorozat generál. A széria egyértelműen a Drót és a True Detective örökségét viszi tovább. Egyáltalán ne számítsunk arra, hogy ez most a „ki ölte meg a lányt?” fajtájú nyomozós sorozat lesz. Ezt már a pilot rész minden egyes kis rezgése bebizonyította. Persze bepillantást nyerünk a nyomozásba, de nem ez lesz a fő szál. Főszerepben a feszültség, a bizonytalanság áll, ahogy az áldozatunk belecsöppen egy bírósági eljárásba. A széria ezzel kívánja bemutatni az igazságszolgáltatási rendszer működését.

Naz, akit Nasir Khan alakít, tipikusan rosszkor van rossz helyen, és belekeveredik egy lány meggyilkolásába. Minden bizonyíték ellene van, ráadásul pakisztáni is. Persze Amerikában született, de ott is él még a sztereotípia, hogy minden barna bőrű arab, na meg bevándorló. Az intróban azonnal feltűnik John Turturro neve. Nem lövünk le nagy poént azzal, hogy ő fogja azt az ügyvédet alakítani, aki Nazot a védelmébe veszi. Ezt a szerepet elviekben James Gandolfininek szánták a készítők, de a színész akkori váratlan halála felborította a dolgokat. A Maffiózók ikonikus figurája posztumusz vezető produceri címet kapott, így feltűnik a neve a kezdésnél, ezzel is tisztelegve munkássága előtt.

nightof
 
Akit még talán kiemelhetünk a karakterek közül az a Bill Camp által megformált Box nyomozó. Nem tudni még mennyire lesz kulcsszerepe a sorozat alakulásában, de az első részben iszonyat jól alakít. Az első rész annyira erős, hogy tényleg csak várni lehet a folytatást.

Tehát a The Night Of nyolc részes minisorozat lesz. Ez nem is baj, mert így legalább végig feszültségben fogja tartani a nézőt, akárcsak a True Detective. A csatornának kellett is már valami, mert a Trónok harca lecsengett, a sokak által várt Westworld pedig csak ősszel érkezik a legutóbbi információk szerint. Steven Zaillian és Richard Price agyszüleménye valószínűleg a nyár legizgalmasabb sorozata lesz, azonban egy jó lezárással ez lehet az év legjobbja is. Aki várt már egy jó új sorozatra, az rögtön izzítsa be a televíziót, ugyanis megérkezett. (Torony) 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás