promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyász: elhunyt Bud Spencer!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A fia Giuseppe Pedersoli azt nyilatkozta édesapja nem szenvedett, mindannyian ott voltak az ágyánál, utolsó szava pedig az volt, hogy köszönöm. Az eredetileg Carlo Pedersoli néven született színész-sportoló egészsége két éve romlott meg komolyabban. Annak viszont csak örülhetünk, hogy békében távozott a nagy pofozógép. Mi filmszerepeiért imádtuk, de ő maga mindig inkább sportolóként és vízilabdázóként tekintett magára. Csak első tengeren túli szerződése az „Isten megbocsát, én nem” bírta rá, hogy felhagyjon sportolói pályafutásával, és költözzön át Amerikába, 1967-ben. Ennek a filmnek a forgatásán növesztette meg szakállát, és alkotta meg, majd vette fel a Bud Spencer művésznevet. Akkoriban divat volt angolos hangzású művésznevet választani, hogy ezáltal eladhatóbbak legyenek a western típusú filmek. A Budot, az egyik kedvenc sörmárkája neveként vette fel, a Spencer név pedig kedvenc színészére, Spencer Tracyre utal.

Itt ismerkedett meg Terence Hill-lel is, és derült ki az is, hogy Olaszországban már egyszer szerepeltek együtt az 1959-es Hannibal című filmben, akkor még mindketten az eredeti nevükön. Bár sok pletyka szólt arról, hogy barátságok megromlott, de ezek alaptalannak bizonyultak. Bud és Terence barátsága egy életre szólt, és idősebb korukban is mindig találkoztak, valamint ha tudtak részt vettek a másik születésnapján.

bud2
 
1967-től 1985-ig nem kevesebb mint tizenhét filmben szerepeltek együtt, mely számára is meghozta a sikert és az elismerést, valamint legendává emelte a párosukat. Közel tíz év múltán, 1994-ben ismét összeállt a legendás páros egy utolsó közös film, a Bunyó karácsonyig leforgatására, ezután útjaik végleg különváltak, de ugyebár csak szakmailag.
 
2010-ben Terence Hill-lel együtt, életművéért elnyerte a David di Donatello-díjat. Önéletrajzi könyve (Bud Spencer: Különben dühbe jövök), ugyanebben az év decemberében megjelent magyarul is.

A magyar közönség mai napig imádja a Bud Spencer filmeket, többségünk valóban ezeken nőtt fel. Sok mondat van, amit még mai napig idézgetünk a Spencer-Hill filmekből, na meg a rengeteg kultikus jelenet, amit mindig tudunk kötni valamihez. Ég veled Bud, a pofonaidat majd mi felidézzük! 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás