promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Abszolút teltház az Iron Maiden koncertjén
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A július 2-ig tartó fesztiválra mintegy 150 ezer látogatót várnak a szervezők, akik a több száz hazai és nemzetközi fellépő mellett számos programmal és újítással is készülnek. Lobenwein Norbert főszervező is kiemelte, hogy a fesztivál öt napja alatt fellép még mások mellett a Prodigy, Wiz Khalifa, az Axwell and Ingrosso páros, Paul Kalkbrenner, a Slayer és Damien Rice, emellett több mint kétszáz hazai előadó ad koncertet, köztük 25 éves jubileumi nagykoncertjét a Quimby.

Kiemelt programeleme a fesztiválnak a Petőfi Rádió zenei díjátadó gálája, amelyet június 28-án tartanak: díjazzák a legjobb hazai zenekart, dalt, koncertet, férfi és női énekest, az év videóklipjét, felfedezettjét és dj-jét. A 150 perces nagyszabású műsort a Duna World, a Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petőfilive.hu közvetíti. A látványelemeket egy kamionnyi pirotechnika és konfettiágyú biztosítja, de a közönség több tízezer meglepetésre is számíthat. A próbák június 27-én kezdődnek.

A fesztivál egyik újítása, hogy biztonsági okokból bevezetik a check-in rendszert, vagyis a látogató igazolványát, vagy útlevelét egy ID szkenner beolvassa a karszalag beváltása előtt, így minden karszalag személyhez lesz kötve.

Július 1-jén délelőtt 11 órától Sopron Fő terén a Volt Art Group művészei a látogatókkal karöltve aszfaltkrétával színezik ki a tér 24 ezer darab macskakövét. A közterületi mozaikból képek és nonfiguratív minták rajzolódnak majd ki. A folyamatot a magasban elhelyezett kamerák rögzítik, és az abból készült time-lapse filmet még aznap levetítik a fesztiválon. 

volt1
 
A napközbeni beszélgetések és színházi előadások mellett ezúttal egy öt napon át tartó versennyel is készülnek a szervezők. Ennek lényege, hogy a jelentkezőknek a saját városuk képviseletében kell különböző feladatokat megoldaniuk.

Felépítenek egy 25 méter magas óráskereket, a Sopron Eye-t, amelynek tetejéről jó időben távolabbi osztrák településeket is látni lehet majd. Mindezek mellett lesz egy húsz méter magas torony, amelyből egy légpárnára ugorhat le bárki, először lesz jelen a fesztiválon a Hungarocontrol Zrt., amely az idén száz éves magyar légiirányítást mutatja be.

Persze a foci sem maradhat ki, mivel még tartani fog az Eb. A labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőit egy óriáskivetítőn követhetik majd nyomon az érdeklődők.

Fülöp Zoltán főszervező arról beszélt, hogy új helyszínként mutatkozik be a programban a Folk Színpad, ahol a Buda Folk Band, Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Góbé koncertezik, Berecz András meséket mond, valamint táncházzal is készülnek a szervezők. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás