promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy néz ki Velence lesz az EFOTT állandó helyszíne
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"Velencén minden ideális az EFOTT rendszeres megrendezésére, ez bebizonyosodott, amikor tavaly ugyanitt több mint százezer látogató volt. Idén számos újítás lesz, a rendezvény területe csaknem 30 hektárra nő, jóval hosszabb lesz a strandrész, tizenkét zenei helyszínt állítunk és két nagy kempinget nyitunk" - mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Koszti András polgármester.

Maszlavér Gábor kiemelte, hogy az EFOTT történetében először idén két felsőoktatási intézmény látja el a házigazda szerepét: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel. Az EFOTT-on mintegy száz civil szervezet fogja képviseltetni magát, a sportkínálatot szélesíti az épülő új strandkézilabda és -röplabda pálya, de vízifocizni, sárkányhajózni is lehet, valamint körbefutni és körbekerékpározni a Velencei-tavat.

Nos, tökéletes helyszín ide vagy oda, tavaly rengetegen támadták a fesztivált a szervezés miatt. Erről itt hoztunk le cikket, ahol az EFOTT hivatalos Facebook oldaláról mutattuk be a háborgó kommenteket.

Idén július 12-től 17-ig fellép a brit Rudimental, a szintén brit Zomboy, a holland Headhunterz és a Firebeatz, az amerikai Borgeous, az ausztrál Pendulum & Verse dj szetje, és koncertet ad szinte a teljes magyar élmezőny. Utóbbiak között lesz a PASO, a 30Y, a Margaret Island, a Tankcsapda, a Brains, a Mary PopKids, Majka & Curtis, a WellHello, az Ivan & the Parazol, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Halott Pénz, a Kaukázus, a Bëlga, a Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, az Anna & the Barbies, a Fran Palermo, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori & Love Band, az Ocho Macho, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster és Deniz.

Az EFOTT idei himnuszát, a népzenei beütésű elektro-akusztikus Feszt szerelem című dalt a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és Jumo Daddy (Irie Maffia) közösen írta és adja elő. Erről a sajtótájékoztatón is beszéltek, amelyen ott volt KRSa, a PASO frontembere is, aki arról számolt be, hogy csapata vendégeként fellép Koszi Janka, emellett filmzenei blokkot mutatnak be EFOTT-koncertjükön, mások mellett a Macskafogó és a Star Wars betétdalának feldolgozásával. A Mary PopKidsből Kama elmondta, hogy ők a Z-Drums elnevezésű dobkollektívával közös produkcióval készülnek.

Új helyszín lesz az EFOTT-on a Muzsika-sziget, amelynek programját Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása állította össze. A hagyományőrzést a középpontba állító helyszínen népzenei koncertek és táncház is lesz. "Fontos, hogy a táncot és a népzenét át tudjuk adni a fiatal generációknak, a gyökereket nem szabad elfelejteni" - fogalmazott Kunos Tamás. A Muzsika-szigeten saját installációval várják az érdeklődőket, a fellépők között lesz Mihó Attila és Bandája, a Szigony Zenekar, a Folksz, a Folkembassy és a Buda Folk Band, a Dankó Rádió műsorvezetője, Erdélyi Claudia vezetésével pedig nótakaraokét tartanak cigányzenekarral.
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás