promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Chemical Brothers és az Editors is jön a Szigetre!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mínusz egyedik napon, augusztus 10-én szerdán a nagyszínpad programját a Chemical Brothers zárja, amely öt év után tér vissza az óbudai Hajógyári-szigetre. A négyszeres Grammy-díjas elektronikus zenei csapat ezúttal tavaly megjelent lemezét, a Born in the Echoes-t mutatja be élőben. A brit duó, Tom Rowlands és Ed Simons eddig nyolc stúdióalbumot készített. Eddigi munkásságukból a debütáló CD, az Exit Planet Dust (1995) mellett a Dig Your Own Hole (1997), a Surrender (1999), valamint a Come with Us (2002) számít hivatkozási alapnak nemzetközi könnyűzenei berkekben, utóbbi kettő elképesztő milliós példányszámot produkált és a szupersztárok sorába emelte a zenekart. Az együttes 2004-ben járt először Magyarországon, a mostani lesz az ötödik alkalom. A Chemical Brothershez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Star Guitar, a Hey Boy Hey Girl, az Out of Control, a Setting Sun vagy a Block Rockin' Beats. A Born in the Echoes-ról mi is írtunk kritikát, itt olvashattok róla bővebben!


Jön a Szigetre az egyik nagy kedvencünk az indie/poszt-punk legkarakteresebb zenekara, a szintén brit Editors is, amely 2015-ös In Dream című anyagát mutatja be a közönségnek. A gitárzenét az elektronikával ötvöző együttes is játszott már a Szigeten (2009-ben és 2013-ban), tavaly decemberben a Barba Negra Music Clubban lépett fel.

A kétezres években rendkívül sikeres, többszörös albumlista-vezető, platinalemezes Editors zenéjét sokan az Echo & The Bunnymenéhez vagy a Joy Divisionéhez hasonlítják, mások az amerikai Interpol brit párjaként emlegetik. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek - ezek az Editors védjegyei.


Az idei Sziget nagyszínpadán fog játszani a kétszeres Brit Awards- és egyszeres Ivor Novello-díjas londoni rapper, Tinie Tempah is. Ő az első rap előadó, akinek hat kislemeze a brit lista első helyén debütált. A most bejelentettek listáján szerepel a populáris és progresszív holland electro house mozgalom egyik legismertebb alakja, Laidback Luke, aki a Telekom Arénában fog fellépni.
 

A mindössze 24 éves amerikai Borns első alkalommal a Sziget A38 sátrában lesz látható Magyarországon, akárcsak az indie-s gitárpopban utazó svájci-német duó, a Boy, amely tavaly megjelent We Were Here című második lemezével érkezik.


Az A38 sátor színpadán ad koncertet továbbá Kasra, Snails, Noisia "Outer Edges", Maduk ft. MC Mota és Wiwek, a Telekom Arénában 2empress, Apster, Blinders, Breathe Caroline, D-Wayne, Fedde Le Grande, Jay Hardway, Las Salinas, Nick Talos, Ravitez, StadiumX, Tujamo, Volt & State és Yves V.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás