promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az időjárás teljesen tönkrevágta a Rock am Ringet
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Németország nyugati részén, Köln térségében fekvő Mendigben rendezett Rock am Ring fesztivál elég komoly időjárást kapott a hétvégére. A villámcsapás miatt nyolcan súlyosan megsérültek egy embert pedig újra kellett éleszteni. A szervezők a hatóságokkal egyetértésben akkor úgy döntöttek, hogy folytatják a programokat. A Rock am Ring az egyik legnagyobb könnyűzenei fesztivál Németországban, pénteken 90 ezer vendége volt, így nehéz lehet lefújni egy ilyen nagy rendezvényt, de végül meg kellett lépni.

Az egy hete tartó, rendkívül csapadékos időjárás Németország más részein is katasztrófahelyzetet idézett elő. Az előző hét végén Baden-Württembergben, szerdán Bajorországban több települést sújtott a Markus Söder tartományi pénzügyminiszter által esőcunamiként jellemzett természeti csapás. Az áradások miatt országszerte 11 ember halt meg, a kár az első becslések szerint százmillió eurós nagyságrendű.

rock am
A német meteorológiai szolgálat (DWD) szerint legfeljebb százévente egyszer fordul elő a mostanihoz hasonló időjárás, amelynek legfőbb jellemzője, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok csapadék hull viszonylag kis területen - egy járásban vagy egy városban -, és nem lehet pontosan megjósolni, hogy hol és mikor.
 
A rendkívüli helyzet miatt a Rock am Ring szervezői válságülést tartottak Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminiszterével, majd úgy döntöttek, jobb lesz, ha inkább lefújják a fesztivált. A Rock am Ringen amúgy olyan nagy fellépők vettek részt, mint a Red Hot Chili Peppers, Black Sabbath, Korn vagy a Foals. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás