promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiverte a biztosítékot a közönségnél a Petőfi Rádió átalakítása
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A rádió első nagy átalakítása 2007-ben történt meg, ahol úgy döntöttek nyitni fognak a fiatalok felé és versenyképessé teszik a rádiót. Ami óriási dobás volt, hogy elkezdték felhasználni az alternatív zenéket, ami külföldön már óriási hagyományokkal rendelkezett, de itthon csak egy szűk réteghez jutott el. A rádió egy csapásra népszerűvé vált, és sikerült elérniük azt, ami miatt szükség van a rádiókra: elkezdtek felfutatni tehetséges zenekarokat. Persze itt is jöttek felülről olyan hülye határozatok, hogy aki magyar előadóként angolul énekel, azt nem igen fogják játszani a rádióban. Hála égnek ma már a YouTube korszakát éljük, és azt hallgatunk, amit akarunk. Persze mégis kell egy platform, ahol hozzájuthatunk az új zenékhez, mert sokszor lusták vagyunk a friss előadók között keresgélni.

Most a Petőfi új szlogent kapott, Nagyon zene helyett Életed ritmusa lett. Érdekes módon távozott a rádiótól Juhász Bálint, illetve a 2007-es átalakítás óta a rádió egyik legfontosabb szerkesztője, Horváth Gergely, de Buda Mártont is leváltották, aki eddig a reggeli műsort vezette, helyette Harsányi Levente lesz. Most a zenei repertoárt is fel akarják borítani, több lesz a magyar zene, de sokan attól félnek, a rádió elkezd elmozdulni a populáris stílus fölé, ami az eddigi közönséget nem érdekli, és nem is fogja. Közben már rengeteg lájkot vesztett a hivatalos Facebook oldaluk is, ahol dőlnek a negatív kommentek. A legtöbben azt írják nem kérnek a tucatból!
 
Itt a strandidő. A jó strand feelinghez az is hozzátartozik, hogy a büfés bódéjából és a táskarádiókból jó zene szól. Erre a célra a Petőfi rádió alkalmatlan.

„A legrosszabb koncertélményem a megújult petőfi rádió!

„Megöltétek a kedvenc rádiómat és minden egyes ilyen lényegtelen, semmit mondó poszttal csak rúgtok még egyet a hullájába...

Gratulálok a rádió vezetőségének. Jól elb*szták az egyetlen hallgatható rádiót.”

Ezek csak azok a kommentek, amikre most hirtelen ráböktem. Akik felmennek a Petőfi Rádió Facebook oldalára, azok napestig olvashatják a negatív hozzászólásokat. De igen, a Petőfi fel fogja adni, amit eddig elkezdett, mert a lényeg innentől lecserélni a hallgató tábort és a populáris közönséget maguk mellé állítani, akikből mindig több lesz, mint az igényes zenehallgatókból. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás