promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Látni akarod A keresztapa jegyzeteit? Coppola most kiadja!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A szervezett bűnözés megszámlálhatatlanul sok filmnek szolgált alapötletéül, azonban A Keresztapa szinte vitathatatlanul a legfontosabb film mind közül. Francis Ford Coppola felejthetetlen alkotását olyan neves, és a témában szintén felettébb jártasnak mondható rendezők, mint például Martin Scorsese (Nagymenők, Casino) vagy Brian De Palma (A sebhelyesarcú, Aki legyőzte Al Caponét) is csak megközelíteni tudták, ám azt az összhatást, amit A Keresztapa nyújt, túlszárnyalni nem voltak képesek.
 
Az őszre várható The Godfather Notebook című kötet annak a jegyzettömbnek a másolata, amely egykori feljegyzéseit tartalmazta. A 720 oldalas könyv a Regan Arts kiadó gondozásában lát napvilágot - ismertette a The Hollywood Reporter.

A kötetben szerepelnek Coppola produkcióval kapcsolatos kéziratai, filmes elképzelései, ezzel páratlan betekintést nyerhetnek az érdeklődők a filmklasszikus születésének alkotói folyamatába. A könyvet, amelyhez Coppola ír bevezetőt, a film forgatásán készült, korábban nem publikált fotókkal is illusztrálják.

"A jegyzetkönyv A keresztapa forgatásával kapcsolatos munkám feljegyzéseit tartalmazza, sok év után izgatottan osztom meg mindazokkal, akiket érdekelhet. Kulcsot ad annak megértéséhez, hogyan született meg a film Mario Puzo regényéből" - írta a novemberben megjelenő kiadványról Coppola. A könyv azoknak a kezdő rendezőknek is kötelező olvasmány lehet, akik bele akarnak látni egy csavaros elme hogyan álmodja meg A keresztapa vizuális világát. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás