promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
25 eseménnyel készül a Nagyon Balaton
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"A cél változatlanul az, hogy a régióban működő izgalmas, színvonalas eseményeket közös ernyő alatt bemutassuk" - mondta Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton egyik főszervezője a keddi budapesti sajtótájékoztatón. Az idei Nagyon Balatonhoz például olyan rendezvények kapcsolódnak, mint a Művészetek Völgye, a zamárdi Balaton Sound,  a Strand - Nagyon Zene Fesztivál és a B.My.Lake, a balatonföldvári KultKikötő vagy a Paloznaki Jazz Piknik.

Fülöp Zoltán, a másik főszervező kiemelte, hogy a Nagyon Balaton látogatottsága folyamatosan nő, tavaly már 880 ezer volt az össznézőszám, és nagyot lépett előre a színvonal, a rendezvény rangja. Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a rendezvénysorozat célcsoportja igen sokszínű, ezért jól illeszkedik a cég stratégiájába.

Guller Zoltán, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség vezetője arról beszélt, hogy a belföldi turizmusban tavaly több mint ötmillió vendégéjszakát töltöttek a Balaton mellett, és a rendezvénysorozat komoly hozzájárulást jelent Magyarország országimázsához, a Balaton mint kiemelt turisztikai desztináció megítéléséhez. Bejelentette, hogy a turisztikai ügynökség havi egymillió forintos fizetéssel álomállást hirdetett: az írói vénával és fotós készséggel rendelkező majdani kiválasztott az elejétől a végéig tudósíthat a Nagyon Balaton eseményeiről.

Mint elhangzott, idén a Nagyon Balaton keretében már három kompkoncertet rendeznek: június 24-én Geszti Péter, július 22-én a Szabó Balázs Bandája, szeptember 10-én pedig a Kiscsillag ad koncertet a Balaton közepén, Tihany és Szántód között a kompon.

balaton
A szervezők részvételével tartott sajtótájékoztatón elmondták hogy a Nagyon Balaton május 28-án indul a tó körüli kétnapos Ultrabalaton tömegsport-rendezvénnyel, amelyet tizedszer szerveznek meg. A 11 éves KultKikötő több mint kétszáz programot, köztük négy színházi ősbemutatót kínál három helyszínen (Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves), két hónapon át. A KeszthelyFest keretében július 1-től 3-ig lesznek koncertek (Rúzsa Magdi, Fábián Juli és Zoohacker).
 
Zamárdiban tavaly óta három kiemelt fesztivált tartanak: július 6-tól 10-ig az elektronikus zene fontos eseményét, a tizedik Balaton Soundot (Macklemore-ral és Ryan Lewis-zal, Steve Aokival, Paul van Dykkal és más sztárokkal), augusztus 24. és 27. között pedig párhuzamosan zajlik a negyedik Strand - Nagyon Zene Fesztivál (Hurts, Caro Emerald, Tom Odell) és a B.My.Lake (Richie Hawtin, Carl Cox, Dubfire és számos dj).

A Nagyon Balaton része a VinCE Balaton borfesztivál július 14-től 17-ig Balatonfüreden, a Füredi borhetek augusztus 6. éa 28. között, az ARTplacc kortárs művészeti és design fesztivál július 21. és 24. között Tihanyban. A Művészetek Völgye (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend) július 22-től 31-ig tart, több ezer programmal és fellépővel (például Skye-jal és Rosszal a Morcheebából), a Paloznaki Jazz Pikniken (augusztus 4-6.) a St Germain, az Incognito és Mario Biondi is játszik, a VeszprémFesten (július 13-17.) Jamie Cullum, Lisa Stansfield, Gregory Porter, Omara Portuondo és a Thievery Corporation a sztár, a záróesemény pedig a Kálibuli, amelynek keretében a Balatontól északra, Köveskálon élőzenével, gasztroprogramokkal és a Budapest Bár koncertjével várják az érdeklődőket.

Lesz még sok más mellett Plázs Siófokon (a nyitóbuli június 18-án a WellHellóval), Nemzeti Regatta vitorlásfesztivál (Siófok, június 11-12.), a környezettudatosságra épülő Everness fesztivál (Balatonakarattya, június 28-tól július 3-ig) és augusztus 20-án az tűzijáték mellé a Magna Cum Laude ünnepi koncertje Révfülöpön.

Kiss Ádám, a MOL Nagyon Balaton projektvezetője elmondta, hogy a rendezvénysorozat június közepétől letölthető applikációja, amely a welovebalaton.hu adatbázisára épül, megmutatja, hová érdemes menni a közelben, legyen az fesztivál, büfé vagy vendégház.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás