promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik a Petőfi Rádió zenei díja
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Petőfi Zenei Díjat nyolc kategóriában adják át a közönség bevonásával, emellett lesz életműdíj és több szakmai díj a zenei háttéripar szeplőinek. A Petőfi Zenei Díjra a legtöbb, négy-négy jelölést Ákos, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a Wellhello kapta. A Petőfi Zenei Díjjal a fiatal tehetségeket és befutott előadókat egyaránt el akarják ismerni. Vaszily Miklós elmondta: a Petőfi Rádió hosszú évek óta a magyar zenei élet meghatározó adója, de a cél a hallgatottság további növelése és ehhez sokkal szélesebb kört kell elérniük. Hozzátette: a tavaly elindított Petőfi TV és a petőfilive.hu webes és mobilalkalmazás után hiányzott a rádióhoz köthető zenei díj.

"A díjban fontos stratégiai partner számunkra a VOLT Produkció, amely a szervezésben már többször bizonyította rátermettségét, legutóbb a hétvégén véget ért idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató során" - fogalmazott az MTVA megbízott vezérigazgatója.

Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője, a díj főszervezője elmondta, hogy a VOLT Fesztivál nulladik napján, június 28-án nagy lesz az érdeklődés a díjátadó gála iránt, hiszen már tízezrek ott lesznek a rendezvényen, emellett jelen lesz a magyar popzene színe-java is.

A két és fél órás showműsorban fellép a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, a Halott Pénz, a Wellhello, Lotfi Begi és Mező Misi. A külföldi sztárok közül a holland Lost Frequencies, valamint a brit Wilkinson és Ella Eyre szerepel a programban, utóbbi kettő a show után nagykoncertet ad, akárcsak Ákos. A showt a Duna World, a Petőfi TV, a petőfilive.hu, valamint a Petőfi Rádió egyaránt élőben közvetíti.

Pető Zoltán, a Petőfi Rádió főszerkesztője elmondta, hogy a jelölés alapját a Petőfin 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület.

petofi2volt
Az év dala kategóriában Ákos Még egyszer, a Halott Pénz Darabokra törted a szívem, a Margaret Island Eső, Marge Váratlan nyár és a Vad Fruttik Mi lenne jó című számára lehet szavazni. Az év együttese kategóriában a Halott Pénz, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Vad Fruttik és a Wellhello szerepel a jelöltek között.
 
Az év női előadója Fábián Juli, Lábas Viki, Odett, Rúzsa Magdi és Sena közül kerül ki, Az év férfi előadója díjért pedig Ákos, Felcser Máté (Punnany Massif), Fluor (Wellhello), Marsalkó Dávid (Halott Pénz) és Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) verseng.

Az év videóklipje díjra Ákostól az Igazán, a Blahalouisianától az Ahol összeér, a Brainstől a Balance, a Punnany Massiftól az Utolsó tánc, valamint a Wellhello és a Halott Pénz előadásban a Emlékszem, Sopronban című dal klipjét jelölték.

Az év felfedezettje címet Fran Palermo, Freddie, Marge, a Nomád vagy a Run Over Dogs nyerheti el. Az év dj-je díjra DJ Palotait, Jumo Daddyt, Karányit, Kőváryt és Lotfi Begit jelölték.

Az év koncertje Ákos, a Halott Pénz, az Irie Maffia, a Punnany Massif és a Welhello egy-egy fellépése közül kerül ki.

A jelöltekre május 20. és június 20. között a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon szavazhat a közönség és a szakmai testület is újra voksol. A végeredményt a voksok összessége adja.

Ugyancsak a Petőfi Zenei Díj gálán adják át a Petőfi életműdíját, a gála előtti napokban pedig a zeneipar háttérembereit jutalmazzák: az év producerét, menedzserét, hangmérnökét, hangszerelését/masterelését és az év lemezborítóját.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás