promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két koncertet kell adnia a Red Hot Chili Peppersnek
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Már az elején gondoltuk, hogy őrület lesz. Annyi rajongó várta már a budapesti Red Hot koncertet, mint égen a csillag. Nézzék el a sablon hasonlatot. Az egyik barátom pont ma hívott, hogy botrányosan nehezen, de sikerült megszereznie magának a kiemelt állójegyet, állítása szerint még a jegyárusító rendszer is összeomlott párszor. Szóval lehet kiírták az új koncert dátumot, de azért nem árt majd ott is észnél lenni. Az elmúlt negyedszázad egyik legjelentősebb rockzenekara, az amerikai Red Hot Chili Peppers új, sorrendben tizenegyedik stúdiólemeze, az öt év szünet után piacra kerülő The Getaway június 17-én jelenik meg a Warner Bros kiadónál. Az albumot Nigel Godrich keverte, a producer Danger Mouse volt. A budapesti koncertre szóló jegyek ára tartalmazza a The Getaway egy példányát: a vásárlók választhatnak a digitális album és a cd között.

Az 1983-tól létező Red Hot Chili Peppers eddig több mint hatvanmillió albumot adott el, és hat Grammy-díjat nyert. A kaliforniai zenekarban két alapító tag, az énekes-szövegíró Anthony Kiedis és a basszusgitáros Flea ma is meghatározó tag, mellettük Chad Smith dobos 1988 óta zenél az együttesben, Josh Klinghoffer gitáros pedig 2009 óta. Utóbbi az azóta szólóban dolgozó John Frusciantét pótolta, aki 1989-től - két részletben - volt a csapat meghatározó tagja, zeneszerzője. Az eredeti gitáros, Hillel Slovak 1988-ban herointúladagolásban halt meg.

A Red Hot Chili Pepperst 2012 áprilisában beiktatták a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába.

A zenekarnak eddig öt stúdióalbuma - Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I'm With You (2011) - jutott be az amerikai top 3-as listára. A legsikeresebb dalok közé tartozik a Give It Away, a Fight Like a Brave, az Under the Bridge, a Californication, az Otherside, Snow, a Breaking the Girl és a Higher Ground.

A Red Hot Chili Peppers 1996 júniusában már fellépett egyszer Budapesten, a Kisstadionban. 2013-ban Magyarország közelében, a szlovákiai Pohoda fesztiválon, a trencséni repülőtéren játszottak.
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás