promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eurovíziós Dalfesztivál: Freddiet elszántsága és hangja viheti tovább
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Eurovíziós Dalfesztivált május 10. és 14. között rendezik, a magyar versenyző a május 10-i első elődöntőben negyedikként lép színpadra. Freddie vasárnap utazik Stockholmba, az első próba hétfőn lesz. „Az elmúlt hetekben akusztikus és teljes zenekaros változatban is számos alkalommal előadtam a dalt különböző fellépéseken. Stockholmban egy olyan hatalmas színpadra lépek, amelyen még sohasem álltam” - mondta az elutazás előtt tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Freddie. Az előadó azt is közölte, hogy a Pioneer stockholmi színpadképén még lázasan dolgoznak.

„Nemrég jöttem haza Tel-Avivból, ahol a verseny felvezető rendezvényén énekelhettem, és fantasztikus érzés volt, hogy a rajongók énekelték a dalomat. Tizennyolc produkciót láthattam élőben, a dalok nagyon széles palettát mutatnak stílusban. Aranyosnak tartom a francia dalt, az örmény szám pedig kifejezetten tetszik” - fejtette ki Freddie.

Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete a tájékoztatón kiemelte: "a verseny idei mottója, a Come Together (Jöjjünk össze) azért nagyon fontos, mert Európában ma sok probléma van, ez a két szó ugyanakkor azt mondja, a jó dolgok miatt, mint amilyen a zene, az öröm, a tolerancia, az együttlét, a nyitottság, érdemes összejönni".

freddieb
A nagykövet kitért ara, hogy amióta az ABBA együttes 1974-ben Waterloo című számával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, még ötször nyerte svéd előadó a versenyt, miközben az ország az elmúlt negyven évben a világ harmadik legnagyobb zenei exportőrévé vált.

Közben az Elővízió című műsorban követhetjük Freddie útját A Dal döntőjétől a stockholmi Arenáig. Az Eurovíziós Dalfesztiválra utazik Papp Máté is, aki A Dal 2016-hoz kapcsolódó videoblogger pályázat győzteseként egy operatőrrel tudósíthat Freddie fellépéséről és a stockholmi eseményekről. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás