promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a 16. FŐHE Fesztivál
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerda

A szerdai nyitónapon rögtön jön a nagydurranás, ugyanis egyenesen Németországból érkezik a Brooklyn Bounce DJ párosa. A 90-es évek legendás trance-dance csapata mindenkiben képes felébreszteni a retro érzést. A banda 1996 óta több, mint 2,5 millió kislemezt adott el, köztük olyan Európa szerte listavezető slágerekkel, mint a debütáló „Progressive Attack” és legismertebb klub-himnuszuk, az 1997-es „Get ready to Bounce”. A formáció vezetője a kezdetektől a mai napig Dennis Bohn (Bonebreaker), a színpadi showman szerepét 2001-ig Stephan “Damon” Zschoppe, ezt követően pedig René “Diablo” Behrens tölti be. A jelenleg is frontember Diablo már a Brooklyn Bounce előtt is ikonikus figurának számított a dancefloor világában: a 666 nevű formáció fejeként többek között az Amokk! és a Paradoxx című dalokkal hódította meg az európai klubokat.


Ezen a napon érkezik még élő koncerttel Majka és Curtis, akik már zenekarral a hátuk mögött hódították meg több fesztivál színpadát is. Tavaly 3 hónap alatt közel 100 meghívásnak tettek eleget, az ország minden pontján rajongók ezrei várják őket.

Csütörtök

A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a Nem voltál jó refrénjét a fesztiválokon. Aki imádja a folk-pop stílust, annak ez a fellépés lesz a jó választás.


Itt lesznek az alternatív rock nagykövetei, vagyis az Intim Torna Illegál. A csapatot 2010-ben alapította a Kistehén Tánczenekar négy korábbi tagja. Azóta is igyekeznek egyedi stílusukkal lehengerelni a közönséget.

Alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció a Hősök 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a Hősök zászlaja alatt. A csapat az évek alatt bejárta fellépéseivel az országot. Minden nagyobb hazai fesztiválon szerepeltek már, most a FŐHE-n lehet őket újra hallani.

Péntek

Először látogatja meg a FŐHE Fesztivált a Tankcsapda! A Debrecenből indult zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock/heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapítótagként megmaradt Lukács László egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legkultikusabb rockzenekara.


Márta Alex ismertebb nevén ByeAlex már az új formációval érkezik Nyíregyházára, vagyis a ByeAlex és a Sleep-el. Bár korábban már több kislemeze megjelent, valójában az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as magyar nemzeti válogatójában, A Dalban tett szert széles körű ismertségre. Ő képviselte Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben a Kedvesem című saját szerzeményével. Most az új zenekarral hozzák majd az újabbnál újabb szerzeményeiket.
 
Soerii & Poolek: a 2 fura fazon, akik műanyag parókában, nem mindennapi látványelemekkel felturbózva nyomulnak bulijaikon. Dalaikból árad a könnyedség és a mérhetetlen gúny, amit a szövegek egyszerűségével tesznek egyedivé. Fel sem merjük sorolni hány hazai sztárral működtek együtt, de köztük volt Fluor Tomi, Odett, Papp Szabi, de még Szikora Robi is. A zene alapjaik szinte tökéletesek, igazi elektronikus zene ez, csak kicsit más köntösbe bújtatva.


Itthon zenélhet a nyíregyházi kötődésű punk zenekar, az Alvin és a Mókusok. Az első albumukat 1995-ben adták ki kazettán, melynek címe Jézusnak volt-e szakálla? A csapatban azóta már volt sok tagcsere, de a frontember Alvin még mindig a helyén van, és garantálja majd a nagyszerű hangulatot a koncerten.
 
Szombat

Az utolsó napon jön Kowalsky meg a Vega csapata! A banda már a legújabb albumának bemutatójával érkezik, ami Varázsszavak címmel jelent meg. Jelenleg a MOL töltőállomásokon lehet beszerezni a CD-t. A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint "zsivány pop"-ként aposztrofált zenét játszik, amely a pop és rock alapok mellett blues, jazz, hip-hop, drum n' bass és r&b elemeket is vegyít. A számok szöveg- és dallamvilága a már ismert Kowalsky stílusjegyek mellett a humort, az öniróniát és rengeteg más elemet is felvonultat egy-egy dalban.


Húsz éves fennállását a FŐHE Fesztiválon is megünnepli a Hooligans! 1997-ben jelent meg első albumuk Nem hall, nem lát, nem beszél címmel, de a zenekar sok előző próbálkozás után hivatalosan 1996-ban alakult. Azóta rengeteg slágert tettek le az asztalra, amit már kívülről fúj a közönség. A sikerekért keményen megdolgoztak a szerencsi srácok, de mint mondják, a fejük lágya azóta sem nőtt be. A jubileum alkalmából sok meglepetéssel készülnek!

Napközben folyamatosan színházi, stand-up és tudományos előadásokkal várnak mindenkit! További infók ide kattintva szerezhetőek majd. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás