promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Williams filmzenéit mutatják be az Arénában
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A John Williams Filmharmonikusok című esten a szimfonikus zenekart és a mintegy kétszáz tagú kórust Hollerung Gábor zeneigazgató vezényli, a produkciót filmrészletek, hazai táncegyüttesek és légtornászok koreográfiája kíséri. A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt években több alkalommal is nagy sikerrel adta elő koncerteken a legismertebb filmzenéket. A BDZ 2007-ben rendezte első filmzene koncertjét; a mostani műsorban a Star Wars filmzenék kapják a főszerepet, élőben Magyarországon eddig nem hallott teljességben.

A Csillagok háborúja filmzenéit idén negyedszerre jelölte díjra az Amerikai Filmakadémia, bár eddig csak egy szobrot kapott, még 1978-ban. A most 84 éves John Williams pályája során több mint száz film zenéjét írta, munkásságát számos díjjal elismerték, öt Oscar-, húsz Grammy-, négy Golden Globe- és négy Emmy-díjat nyert. Az amerikai zeneszerző negyven éve dolgozik együtt Steven Spielberg rendezővel, a koncerten közös munkásságuk filmjeiből is felcsendülnek az ismert dallamok, mások mellett az E.T. - A földönkívüli, az Indiana Jones, a Jurassic Park filmzenéi, illetve egy-egy szám a Harry Potterből és a Reszkessetek betörők filmekből is. A BDZ most először mutatja be a Kapj el, ha tudsz, a Hook, a Visszatérés Sohaországba, valamint az Egy gésa emlékiratai című filmek zenéit.

budafoki
A Budafoki Dohnányi Zenekar a hazai zenei élet meghatározó szereplője, minden évben számos, több művészeti ágat ötvöző produkciót állít színpadra. 2011-ben közreműködött a Sting Symphonicity című turnéjának budapesti és grazi állomásán. Ugyanettől az évtől a Havasi Symphonic projekt társrendezője, amellyel 2015-ben a New York-i Carnegie Hallban is fellépett.

Hollerung Gábor 1993 óta a Budafoki Dohnányi Zenekar karnagya és művészeti vezetője. A Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, Liszt-díjjal és érdemes művész címmel elismert karmester számos európai zenekar mellett vendégszerepelt amerikai és ázsiai zenekaroknál is. Most nem kis feladatot vettek a nyakukba, de tudjuk, hogy tökéletes koncert lesz, 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás