promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét elektronikával zár a Sziget
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Minden eddiginél látványosabb performanszra és slágercunamira lehet számítani a Sziget Nagyszínpad idei záróbuliján. A fesztivál nem akarja megbontani a már jól bevált formát, hogy egy DJ-vel akarja zárni az egész hetes bulit. Ilyenkor ráböknek valakire a top 10-es listáról. Most a progresszív és electro house zenész, Hardwellre esett a választás. Ez határozottan jobb választás, mint egy jelenleg még túlértékelt Martin Garrixet benyomni a Nagyszínpadra. Hardwell amúgy kétszer volt a DJ Mag legjobbja2013-ban és 2014-ben.


Újra a Sziget Nagyszínpadán köszönthetjük a világ talán legismertebb bohém világcsavargóját. Manu Chao. Talán írjuk le a teljes nevét is: José-Manuel Thomas Arthur Chao. Az énekes igazi közönségkedvenc Magyarországon, de dalait a világ minden táján kívülről fújják. Karrierjének esztétikáját a kultúrák találkozása adja meg, zenéjében egyszerre keverednek a különböző országok zenéi és a legváltozatosabb zenei műfajok. Szigetes fellépésén igazi házibuli hangulatra lehet számítani, sok-sok vidámsággal és felszabadultsággal.


Érkezik az Egyesült Királyság egyik legautentikusabb és legkedveltebb indie rock-bandája, a Kaiser Chiefs. 2005-ös bemutatkozó albumuk ötszörös platina lett Nagy-Britanniában. Elképesztő slágerparádéra számíthatunk tőlük és biztosak vagyunk benne, hogy Ricky Wilson továbbra is tartja magát a legszórakoztatóbb frontember szerepéhez. Nagy koncert lesz, fantasztikus dalokkal.


A FIDLAR Los Angeles legmenőbb deszkás/garázspunk bandája. Sikerükhöz nagyban hozzájárult, hogy számos sorozathoz és számítógépes játékhoz használták fel zenéjüket, augusztusban a Szigeten csapnak oda lehengerlő punk zenéjükkel.

 
Szintén a Szigetre tart a rangos szakmai díjakkal kitüntetett, hiperkreatív, egyedi látásmódú német elektronikus zenész, Boys Noize. Szuggesztív munkái a szabadkötésű techno és a mindig friss-energikus electro műfajok metszéspontján helyezhetőek el, zsinórban háromszor kapta meg a legjobb elektronikus zenei produkciónak járó elismerést a Beatporton.

 
Dillon Francis huszonnyolc éves, elvetemült amerikai elektronikus zenész, DJ és producer Los Angeles-ből. Eszelős és kiszámíthatatlan tempójú zenéi agysejtpusztításra lettek kalibrálva, élőben tökéletesen alkalmasak arra, hogy a közönség jóízűen széttombolja magát, minden más segédlet nélkül. Csak óvatosan vele!


Érkezik továbbá Svédország talán leglazább és legizgalmasabb formációja, a Movits!. Szving, hip-hop és jazz keveredik zenéjükben, de olyan szórakoztató, egyedi és lehengerlő módon, hogy a világ minden táján áradoznak róluk. Amerikában is egy pillanat alatt berobbantak, jelenleg negyedik nagylemezükkel turnéznak. Szigetes fellépésüket már most érdemes felírni, ugyanis a Szabadság Szigetének egyik legviccesebb, legtáncosabb és legőrültebb koncertjére számíthatunk tőlük.

 
Egy kivételesen tehetséges és rendkívül jó kiállású, szemtelenül fiatal olasz testvérpár, Alessandro és Andrea Vinai alkotja azt az ígéretes karrier előtt álló EDM-alakulatot. Lüktető és dögös zenéjük eksztatikus, energikus, magával ragadó és grandiózus hatással bír, nem véletlen, hogy partyhimnuszaik a slágerlisták élén landolnak és szettjeikre hatalmas tömegek képesek önfeledten tombolni. Bár az igazi bugyuta electro-house, amit ők művelnek, de most ez a menő, ha ugrálni akarunk és ledobni pár kilót.

 
A most bejelentett nemzetközi felhozatalban ott van a jersey club műfaj talán leghíresebb képviselője, DJ Sliink is. Még csak 24 éves, de máris olyanok rajonganak érte, mint Diplo és Skrillex, utóbbi le is igazolta őt kiadójához. Innovatív és izgalmas hangzását Londontól Párizson át Milánóig hatalmas tömegek imádják, 2016 biztosan az eddigi legizgalmasabb éve lesz, számos meglepetést várhatunk tőle Szigetes fellépéséig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás