promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már 10 millió dollárt tapsolnak el egy Trónok harca epizódra
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A The Daily Telegraph nézelődött a hatodik évad részeinek költségvetése körül, ami messze meghaladja a korábbiakat, amelyek általában hatmillió dollárba (1,6 milliárd forintba) kerültek. A sorozat alkotói még arra is kényszerültek, hogy plusz pénzt kérjenek az HBO-tól a második évad leglátványosabb, Feketevíz című epizódjához, amely végül nyolcmillió dollárból (2,2 milliárd forintból) készült el. A hatodik évad új költségvetése a Róma című történelmi sorozat finanszírozásával hozható párhuzamba, amely a BBC, az HBO és a RAI közös produkciójában született és részenként ugyancsak tízmillió dollárt fordítottak rá. A Róma forgatásán alkalmanként száz statiszta is dolgozott.

A Trónok harcának forgatókönyvíró-producere, Bryan Cogman szerint az április 24-től sugárzott hatodik évadban láthatja majd a közönség a történet eddigi legnagyobb csatajelenetét. Cogman olyan csatát ígért a nézőknek, amelyben valóban összecsap az egymással szemben álló két hadsereg.

A George R. R. Martin regényeiből készült sorozat 2011-ben debütált. A történet a legendás föld, Westeros fölötti hatalom megszerzéséért folyó küzdelemről szól. Tavaly az HBO tévécsatorna legnézettebb szériájának ötödik évada epizódonként átlagosan 20 millióan nézőt vonzott. Ez szám most még tovább emelkedhet, ugyanis ez lesz az első olyan évad, ami előtt a rajongók nem olvashatták el a regény, mivel R. R. Martin nem készült el vele. Ezekről a dolgokról ide kattintva olvashattok bővebben.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás