promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rekordot döntött a magyar filmek között a Saul fia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Oscar-díjjal kitüntetett film tavaly júniusi premierje óta országszerte folyamatosan műsoron van. A holokausztdráma február végén nyerte meg a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat Los Angelesben. A film az első olyan magyar alkotás, amely 1982 óta megkapta az amerikai filmakadémia elismerését, 34 évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve nyert. Az alkotás számos rangos elismerés mellett elnyerte a Golden Globe-díjat, a cannes-i filmfesztivál nagydíját, valamint az amerikai filmkritikusok elismerését is.

2013-ban a Coming out, 2014-ben a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar filmeket látták több mint 100 ezren a mozikban és a Swing is megközelítette a 100 ezer nézőt. Az elmúlt év egyik sikerfilmje, a Liza, a rókatündér több mint 126 ezer nézőnél tart, míg az Argo 2.-t 110 ezernél is többen nézték meg.

A Saul fiá-t december közepe óta játsszák az amerikai mozik és már ott is a legnézettebb magyar filmként tartják számon. Az Oscar-díjra reagálva az eddigi maximumnak számító 151-nél is több moziban, országszerte 180 helyen lehetett megnézni a holokausztdrámát. Az összbevétele átlépte a másfél millió dollárnál meghúzott határvonalat, pontosan 1,52 millió dollárnál tart.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás