promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kik a leghallgatottabb női előadók a Spotify-on?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Rihanna barbadosi énekesnő 2012-ben megjelent Diamonds című dalát a világon eddig majdnem 240 milliószor hallgatták meg, FourFiveSeconds című, Paul McCartney-val és Kanye West rapperrel előadott számát több mint 282 milliószor játszották le az online platformon - írta a Rolling Stone online kiadása. A szolgáltató női zenehallgatói körében azonban Beyoncé amerikai énekesnő a legkedveltebb, és ő az amerikaiak által legtöbbet hallgatott női előadó is. Drunk in Love című szerelmes dalát, amelyet férjével, Jay Z-vel ad elő, több mint 180 milliószor játszották le.

A második helyen mindkét toplistán Katy Perry végzett. Az első tíz között van még Lana Del Rey, Ariana Grande, Lorde, Lady Gaga, Nicki Minaj, Ellie Goulding, valamint az egyetlen énekesnő, akinek kétszer sikerült a legjobb albumért járó Grammy-díjat elvinnie, Taylor Swift, ő azonban novemberben - tiltakozásul a Spotify jogdíjfizetési rendszere ellen - eltávolíttatta dalait a platformról.

Adele brit énekesnő nincs a listán, utolsó albuma, a 25 lejátszását ugyanis nem engedélyezte a Spotify-nak. Ezzel igazat megvallva óriásit kaszált, mert Adele adta el a legtöbb lemezt a világon 2015-ben. Erről ide kattintva olvashattok bővebben!
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás