promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ébredő Erő lett a legnézettebb film Magyarországon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Csillagok Háborúja sorozat új epizódja az Avatart szorította le a magyar trónról: James Cameron 2009. decemberében bemutatott filmjéért csaknem 1,8 milliárd forintot fizetett ki valamivel több mint 1,220 millió néző - közölte a filmforgalmazó az MTI-vel. Mivel a Star Wars hetedik epizódját még mindig játsszák a hazai mozik, az új rekord valószínűleg tovább fog nőni.

A film korábban megdöntötte már minden idők legjobb nyitóhétvégéjének rekordját a nézőszám és a bevétel tekintetében egyaránt, minden idők legjobb nyitónapját, ami egyben rekord napi nézőszám is volt, valamint a legjobb második napot is az Ébredő erő tudhatja magáénak, ami az előző napi nézőszámnál is jobban alakult.

A világ más pontjain is több új csúcsot állított fel a film: az európai piacon már a bemutató napján 14,1 millió dollárt (4,1 milliárd forintot), míg észak-amerikában az első napon 57 millió dollárt hozott, az első két napon összesen pedig 130 millió dollár bevételt generált, ami minden idők legjobb eredményének számít. Világviszonylatban viszont nem fogja tudni megdönteni az Avatart, de valószínűleg a Titanicot sem.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás