promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá! Elválik a Trónok Harca könyv a sorozattól
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Most csak azért vagyok ennyire feldobva, mert bejelenthetem pár barátomnak, hogy én megmondtam! Sokak szerint az HBO megkötötte az író kezét, de mondom, egy szabadon alkotó művész nehogy már ne csinálhasson azt a regényével amit akar! Mivel a sorozat hamarabb fog megjelenni a regénynél, (ez a könyvmolyoknál majdnem lázadást idézett elő) így egyértelműen kell nekik is valami extrát nyújtani, mert a főbb történetszálakat lelövi majd az HBO. George mester a terveket átadta a csatornának, a Tél szelei című kötete azonban még mindig készül. Az író egy titkot is elárult, lesz egy szereplő a könyvben, aki a tévésorozatban már meghalt. A sorozat forgatókönyvesei sokszor nyúltak másként cselekményszálakhoz, így viszont végleg kettészakadhat a sorozat és a könyv. Ha Martin egy olyan szereplőre is épít a könyvben, aki a sorozatban már halott, az gyökeresen megváltoztathatja a történéseket.
 
Azt nem tudtam eldönteni, hogy ez erőfitogtatás akar-e lenni, vagy tényleg csak új dolgok jutottak eszébe Martinnak, amit szeretne kivitelezni. Egy alkotó művész agya úgy működik, hogy egy kis momentum is fel tudja borítani az egész történetet. Mindig azon van, hogy jobbá tegye saját elképzeléseit és kiszolgálja a közönségét. Ezért is gondoltam úgy, ha George mester még nincsen kész az új regénnyel, az nem azért van, mert egy lusta író lenne, csak még nem érzi tökéletesnek az egész keretét.

rrhavas
Azt is mögé képzeltem, mivel jól ismerem a pénzéhes könyvkiadók gondolkodásmódját, hogy pont ők parancsolták meg Martinnak, hogy valamit kezdjen a könyvvel, mert félnek az eladások visszaesésétől. Bár ezt az elméletemet pont bukásra ítéltem, mert R.R. Martin nem azaz író, akinek csak úgy parancsolgatni lehessen. Persze lehet egyezik a látásmódjuk a kiadóval, a művész úr különlegességet akar, valami sorozattól eltérőt, míg a nyomdászoknak ez kapóra jön majd, mindenki boldog.

Közben a forgatókönyvírók kapnak még egy nehézséget a nyakukba. Nincsenek párbeszédeik, és konkrét leírásaik, amiből építkezhetnének. Persze ez egy HBO-s gárdát nem éppen fog visszavetni, hogy jó sorozatot írjanak, de ettől fog igazán külön válni a könyv és a sorozat. Rengeteg Game of Thrones rajongó kommenteli, hogy ők igazából csak a könyvre kíváncsiak, és még az HBO szériáját is hanyagolnák, csak hogy ne legyen spoiler. Ezt jelenleg kizártnak tartom, már csak a Havas Jon hisztéria miatt is. De ki tudja, lehet ő lesz az, aki túléli a regényt, de a sorozatot nem? Még ez is bizonytalan, mivel az írózseni azt nyilatkozta, olyan karakterről van szó, akit a forgatókönyvírók nyírtak ki, de a könyvben valójában még életben van.

Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás