promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koncertszínház a Kiscsillaggal
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"A Semmi Konferencia sok szempontból a 2012-ben kezdődött színházi koncertsorozatunk, az Idáig tudom a történetet folytatása. A történet alapja egy tíz évvel ezelőtt született Kiscsillag-dalban, a Menetszélben már megfogalmazódott. A darab megírásában feleségem, Földes Eszter segített, a zene legkésőbb ősszel megjelenik egy új Kiscsillag-albumon" - mondta Lovasi András, az együttes frontembere. Lovasi kitért arra, hogy az elmúlt tíz évben több dal maradt talonban a Kiscsillag életében azzal, hogy egy majdani konferenciadarabban fogják felhasználni. Hozzátette: a Papp Sándor Zsigmonddal közösen írt, és egy szerelmi háromszöget a középpontba állító Idáig tudom a történetet utolsó néhány előadásának szerkesztésében már tevékenyen közreműködött Földes Eszter is. "Az elmúlt egy évben született szövegek és zenék tudatosan a Semmi Konferencia koncepciójának szolgálatában születtek".

A darabban egy kisfiú (akit Lovasi András alakít) kitalálja, hogy kellene egy konferenciát tartani a semmiről, mert édesanyja mindig azt mondja, nincs semmi baj, holott csak ül a konyhában és néz maga elé. A kisfiú legjobb barátja egy hajléktalan (a Kiscsillag gitáros-énekese, Leskovics Gábor alakítja). Az előadásban közreműködik Péterfy Bori (ő lesz az édesanya), Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista.

"A történet három dramaturgiai szálon fut, az összefüggő dalfüzér gerincét monológok alkotják, maga a konferencia egy harmincperces zenei blokk. Szeretnénk kihasználni az Erkel Színház hatalmas színpadát és az ottani kiváló technikai lehetőségeket" - jegyezte meg Földes Eszter. Az előadáson valószínűleg vonósok is lesznek.

A stáb szeretné, ha az ősbemutató után is repertoáron maradna a Semmi Konferencia egy állandó játszóhelyen, és vidékre is el akarják vinni az előadást.

lovasi1
A műsor dalainak mintegy 70 százaléka vadonatúj, a zeneanyag demóját a napokban Pécsett rögzítik, a lemez megjelenéséig a tervek szerint három új dallal fog kijönni a csapat. A munkákban már új felállásában szerepel a Kiscsillag, amelynek január eleje óta új dobosa van: Bajkai Ferenc, aki korábban a C.H.I.P. és az MZ/X együttesből volt ismert.
 
"Kiválóan együtt tudtunk dolgozni Mihalik Ábellel, az eddigi dobossal, de van úgy, hogy valaki váltani akar. A Kiscsillagban soha nem volt tilos más zenei projektben részt venni, Ábelnek is számos formációja van, és ezekre nem jutott ideje az elmúlt egy-két év sűrű Kiscsillag-programja miatt. Ábel utolsó koncertje ezen a héten lesz velünk" - mondta Lovasi András az MTI kérdésére. Mihalik Ábel a Kispál és a Borzban is dobolt; a idei nyári fellépésein szerepelni fog.

A 2005 óta létező Kiscsillagnak eddig négy stúdióalbuma jelent meg: a Greatest Hits Vol. 1 2006-ban, a az Örökre szívembe zártalak 2009-ben, a Néniket a bácsiknak! 2011-ben, a Szeles 2014-ben. A zenekarban Lovasi, Leskovics és Bajkai mellett Erős Márton basszusgitáros a negyedik tag.

A koncertszínházi produkciónak hamarosan beindul a weboldala a www.semmikonferencia.hu. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás