promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Adele lemeze volt a csúcs tavaly
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 27 éves énekesnő úgy került az egész éves lista élére, hogy 25 című új albumát csak november 20-án adta ki és az új számokat nem bocsátotta az online zenemegosztó szolgáltatók rendelkezésére - tudósított a The Guardian online kiadása. Adele harmadik albuma, amely a második után több mint négy évvel került a piacra, már az első héten megdöntötte az amerikai és az angol eladási rekordokat. A lemez leghíresebb dala, a Hello című ballada lett az első szám, amit az Egyesült Államokban több mint egymilliószor töltöttek le egy hét alatt.

Frances Moore, az IFPI vezetője Adele új albumát 2015 globális szenzációjának, az énekesnő teljesítményét egyszerűen fenomenálisnak nevezte. Az IFPI a világ legnépszerűbb előadójának járó díját a fizikai formátumú eladások, a letöltések és az online meghallgatások száma alapján ítéli oda, bár adatokat nem hoznak nyilvánosságra.

A Nielsen SoundScan információs és forgalomszámláló rendszer vasárnapi adatai alapján a 25 című albumból nyolcmillió példány fogyott el az Egyesült Államokban. A második helyezést szintén brit énekes, Ed Sheeran érte el, Taylor Swift amerikai sztár, a 2014-es győztes 2015-ben a harmadik helyre esett vissza.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás