promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ott van a Golden Globe-díj jelöltek közt a Saul fia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók (HFPA) szervezete csütörtökön hozta nyilvánosságra a jelölteket. A legjobb idegen nyelvű filmek között szerepel még a Mustang (francia), a Legújabb testamentum (belga-luxemburgi-francia), a The Club (chilei) és a The Fencer (finn-német-észt) című alkotás. A Saul fia Magyarország hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A mű az auschwitzi koncentrációs táborban játszódik, ahol Saul tagja a foglyokból álló Sonderkommandónak. Egy nap a férfi az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli gyermekét, akit megpróbál eltemetni. A Golden Globe honlapja szerint a Saul fia a harmadik magyar jelölt film a Redl ezredes (1986) és a Hanussen (1989) után, magyar alkotásnak eddig nem sikerült elnyernie a díjat.

Az elmúlt hetekben számos tekintélyes amerikai filmes szervezett díjazta. A nagy presztízsű National Board of Review of Motion Pictures (NBR), a Los Angeles-i, a New Yorki, a bostoni és a washingtoni filmkritikusok is az év legjobb külföldi filmjének szavazták meg Nemes Jeles László első mozifilmjét azután, hogy a cannes-i filmfesztiválon a zsűri Nagydíja mellett három másikat is elnyert.

saul fia csapat
A Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotás vezető producere Sipos Gábor és Rajna Gábor, főszereplője Röhrig Géza. Nemes Jeles László Magyarországon már több mint 94 ezren látták és továbbra is megtekinthető, műsoron van a Mozinet forgalmazásában. A franciaországi mozikban novemberben három hét alatt több mint 157 ezer néző volt kíváncsi a filmre.

Az Oscar-díj után a második legfontosabb amerikai filmes elismerésként számon tartott Golden Globe díjakat január 10-én adják át immár 73. alkalommal Los Angelesben. A díjakról szavazó HFPA magyar tagja Návai Anikó.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás