promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A német áruházlánc már lőtt egyszer egy nagyot, amit simán megválasztottam az év reklám videójának. A főszereplő a Scooter frontembere, H.P. Baxxter volt, aki briliáns módon reklámozta a hyperolcsó árakat. :D Ezt ide kattintva meg is nézhetjük, én is Scooter techno nosztalgiáztam rá egy nagyot. A karácsony a reklámipar ünnepe is, ilyenkor minden nagy cég egyedi reklámokat és plakátokat próbál összehozni. A cél, legyen minél kreatívabb, és természetesen kötődjön a karácsonyhoz.

Nem irigylem a reklámírókat, mert kevés az olyan elképzelés, amit már ne valósított volna meg valaki. Persze a legtöbb esetben a legfontosabb, legyen benne boldog család, ajándékok, karácsonyfa, hó, aztán pí. Néha azért a szakemberek sincsenek a helyzet magaslatán és az egyedi ötletből csak egy borzalom lesz. Például a Telekom Reszkessetek betörős karácsonyi reklámja simán ott van a top szarok között. Bár én már attól is falra mászok, ha még egyszer felcsendül Lorde – Team című száma a Telenor tolmácsolásában. Pedig szerettem azt a számot.

edeka karácsony2
Az EDEKA egyértelműen a könnycsatornákat akarta megcélozni. A videó főszereplője egy magányos nagypapa, aki nagyon cukin készül a karácsonyra, aztán jön a szomorú hír, az üzenetrögzítőn: „Nagyon sajnálják, de idén sajnos megint nem sikerül együtt tölteni a karácsonyt, de jövőre megint megpróbálják és akkor biztos sikerül majd.” Hát, ez sajnos nem jön össze. A papó gondol egy nagyot, és beadja a családjának, hogy meghalt. Ez karácsony előtt igen csak szívenüti a többieket. Összegyűlnek mindannyian és feketébe öltözve elmennek a papa házához. Hát, a papó jól átvert mindenkit, és karácsonyfával és vacsorával várja a családot: „Másképp hogyan tudtalak volna titeket összehozni?”

Folyamatosan pörög a falamon a reklám és mindenki azt írja, milyen csodaszép, milyen megható, mennyire karácsonyi. Abban mi a megható, hogy a saját családja annyira telibeszar valakit, hogy még karácsonykor sem látogatja meg? Megpusztult nagyfater, akkor ugorjunk már át, nézzük meg oszlik-e, vagy valami. Ajándékot nem viszünk anyuci? Nem, minek, meghalt. Ja, mégsem. Suttyó! :D

Torony


Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás