promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végig lemondja európai turnéját az Eagles Of Death Metal
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Eagles Of Death Metal a Bataclan színházban tartotta beharangozott koncertjét. Végül ez lett a merényletsorozat legtöbb áldozatot követelő helyszíne: a terroristák 87 embert végeztek ki brutálisan. A terrorcselekményeket magára vállaló Iszlám Állam nyilatkozata szerint tudatosan választotta ki a zenekar koncertjét: azt írják, ez egy olyan esemény volt ahol bálványimádás zajlott a perverzitás ünnepén. A túlélők között két magyar néző is volt, Kövér Zsuzsa barátjával, Horváth Tiborral vett részt a koncerten. Tibor az Indexnek nyilatkozott a koncert után.

„A koncert olyan 40 perce ment, amikor két dal között hangokat lehetett hallani, elsőre nem tudtuk hogy mi az, nagyjából senki, aki az emeleten volt. Olyan 20-30 másodperccel később már lehetett tudni hogy mi van, hogy lőnek. Mindenki próbált lassan a backstage-ajtó felé kúszni (ami az erkélyről a 3. emeletre a backstage-be vezetett). Lassan oda tudtunk kúszni, és így kijutottunk. Akkor én két embert láttam lent gépfegyverekkel, az egyiknél volt még extra töltényes zsák is.

Amikor a backstage-be értünk, akkor sokan álltak ott, mindenki tanácstalan volt, hogy merre menjen. Páran annyira pánikoltak, hogy kiugrottak a harmadikról. Mi, amikor azon a backstage ajtón át hallani kezdtük a lövéseket (nem tudom hogy feljött-e valaki, vagy csak lentről lőtte az ajtót), akkor indultunk meg lefelé, ahol a színpad mellett van vészkijárat, és ott kirohantunk, ott már sokan kijutottak, de közel sem mindenki, emberek feküdtek már az utcán, és nagyon sokan véresek is voltak.

Sold out buli volt kb 1000-1200 emberrel, és nagyon sokan voltak, akik még bent voltak, amikor mi kijutottunk, a lenti közönségtéren mindenki a földön feküdt vagy a pánik miatt, vagy mert megsérültek.”

bataclan3
A Deftones is ezen a hétvégén koncertezett volna Bataclanban három egymást követő este is, valamint a U2 is szombaton lépett volna fel Párizsban. Természetesen ezek a koncertek az események tükrében mind elmaradtak a feketébe borult fővárosban. A U2 azt nyilatkozta: "Reméljük és imádkozunk érte, hogy valamennyi rajongónk biztonságban legyen Párizsban". Az ír rockegyüttes azt mondta, majd egy másik, megfelelő alkalommal tartják meg a fellépést.

A Rolling Stone szerint a Motörhead dobosa Mikkey Dee tervezte, hogy elmegy az Eagles of Death Metal péntek esti koncertjére a Bataclamnba, de elaludt, így nem tudott ott lenni. Az együttes tagjai jelezték, hogy ugyan Párizsban vannak, de elhalasztják vasárnapi fellépésüket. 

Arról, hogy a hogy az Eagles Of Death Metal nem folytatja európai koncertkörútját, a Pitchfork zenei site adott hírt. Az Eagles Of Death Metal november 29-én lépett volna fel Budapesten az A38 Hajó szervezésében az újbudai Barba Negra Music Clubban. Az A38 Facebook oldalán reagál a sajtóhírre.

"Ugyan mi is olvastuk a közleményeket, miszerint az Eagles Of Death Metal lemondta az európai turné maradékát, de hangsúlyoznánk: mi még semmilyen konkrét információt nem kaptunk a menedzsmenttől, így addig nem is erősítenénk meg ezt a hírt. Továbbra is részvétünk az áldozatoknak és zenekarnak, vigyázzatok magatokra és egymásra."
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás