promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Apparat fellép a Millenárison
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nevével akkor találkoztam először, amikor Walter White és Gus Fring végső megméretetésére került sor. Ekkor csendül fel a Breaking Bad évadzáró epizódjában Apparat – Goodby című zenéje, amit sikerült azóta rongyosra hallgatni. De ajánljuk a kedvenc klipünket is tőle, ahol Mischa Barton jeleskedik elvontságáról.
 
Apparat pályája 1996-ban indult techno vonalon, később a lágy ambient zenék világában kötött ki. Korábban társtulajdonosa volt a berlini Shitkatapult Recordsnak. A kétezres évek elején együtt dolgozott a neves producerrel, Ellen Alliennel, 2003 óta pedig rendszeresen vonul stúdióba a Modeselektor tagjaival, Gernot Bronserttel és Sebastian Szaryval, akikkel létrehozta a Moderat elnevezésű projektet. Ez a projekt eddig két albumot készített, a Moderat 2009-ben, a II 2013-ban jelent meg.

2012-ben Lev Tolsztoj Háború és béke című művének színházi adaptációjához készített zenét. Alkotótársa volt az olasz Mario Martone is: utóbbi rendezésében a Leopardi című mozi tavaly megnyerte a Velencei Filmfesztivál Premio Piero Piccioni filmzenei díjat. Idén a Dustin O' Hallorannal közös filmzenével ismét győzött Velencében, ezúttal a Soundtrack Stars Awardot nyerte meg, a munkát Drake Doremus Equals című filmjéhez készítette el.

Négy évvel ezelőtt már járt Magyarországon, akkor az Electronic Beats Festival keretében - szintén a Millenáris Teátrumban - 2011-es lemezét, a Devil's Walkot mutatta be. Nemrég újra megjelentette első három, 2001 és 2003 között készített kísérleti albumát. Mostani koncertje előtt a budapesti elektronikus zenei élet új kedvence, iamyank lép fel.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás