promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csütörtöktől érkezik a Drifter a mozikba
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nagyjátékfilmek elé csatolva, meglepetésfilmként fogják vetíteni a budapesti mozik a Drifter ihletéséből készült Ricsi című rövidfilmet. Az alkotás májusban elnyerte a legjobb magyar rövidfilm díját a Mediawave fesztiválon, valamint szeptemberben két díjat is kapott a Budapest Short (BuSho) Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon. A 72 perces Drifter főszereplője egy szegénységben élő Bakony-vidéki 17 éves srác, akinek az a nagy álma, hogy raliversenyző lesz és autót épít magának.

A más elismerések mellett a rangos amszterdami dokumentumfilm fesztivál (IDFA) legjobb elsőfilm díjával jutalmazott alkotás aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről. A Driftert szeptemberben az Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta azon 15 alkotás közé, amelyek közül a 3 ezer szakmabelit tömörítő szervezet tagjai szavazzák meg a legjobb dokumentumfilmért járó Európai Filmdíj jelöltjeit, később pedig a nyertest is.

A fővárosi Toldi és Művész moziban, valamint több vidéki moziban október 29-től látható film rendhagyó módszerrel, öt éven keresztül készült amatőr szereplőkkel, mindössze kétfős stábbal és 200 órányi nyersanyagból összevágva német-magyar koprodukcióban. A végleges változat gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 10 millió forinttal támogatta.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás