promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bob Kane csillagot kapott Hollywoodban
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kane éppen száz éve, 1915-ben született és apjától örökölte a rajzolás szeretetét, aki a New York Daily Newsnál gravírozóként dolgozott. Képregényrajzolóként hamar rájött, hogy ha a kor nagyságai, Jerry Siegel és Joe Shuster, a Superman-képregények alkotói nyomába akar érni, akkor egy saját hőst kell teremtenie. 1939-ben egy hétvége alatt kitalálta Batmant, középiskolai barátja és alkotótársa, Bill Finger pedig megálmodta a sötét lovag öltözékét és alteregóját, Bruce Wayne-t. Az első Batman-képregény 1939 májusában debütált a Detective Comics (DC) képregénysorozatban.

A hatvanas évekre már nagy kultusza alakult ki Batmannek, a batmániát az ABC tévé 1966 és 1968 között sugárzott nagy sikerű tévésorozata is tüzelte. Összesen 120 epizód készült akkor a tévécsatorna számára. A nyolcvanas évek végén Tim Buron Batman-filmje lehelt új életet a denevérruhás hősbe. Kane 1998-ban hunyt el, jóval a negyedik Batman-mozi bemutatása után.

Jövőre újra feltűnik a filmvásznon a gothami hős, akit ezúttal Ben Affleck alakít a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmben, amely Zack Snyder rendezésében készül.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás