promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkészült az új Radiohead album
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Na persze nem nálunk történt a bejelentés, hanem az orosz Silver Radionak adott interjújában, ahol arról is beszélt, hogy hamarosan turnéra indulnak a zenekarral. „A lemezfelvétellel végeztünk, de még visszatérünk néhányszor a felvett anyaghoz. Remélem hamar végzünk az utolsó finomításokkal, és elkezdhetjük tervezni a 2016-os turnét.
 
Jonny Greenwoodot az X generáció egyik legnagyobb himnusza révén ismerte meg a nagyvilág 1993-ban. A Creepből ugyan hamarosan a Radiohead számára is meghaladni kívánt klisé lett, ám legizgalmasabb megoldása pont Jonnynak köszönhető: a refrén előtti agresszív, torz hangokról van szó, amelyek nem is annyira gitározásnak hatnak, mint inkább a gitár – és az elandalodni hajlamos közönség – elleni támadásnak.

Bő évtizede Jonny Greenwood már nem csak arról nevezetes, hogy a Radiohead együttes gitárosa, billentyűse és dalszerzője. A további fél tucat hangszeren is játszó muzsikus filmzeneszerzőként, valamint szimfonikus zenekarra írt darabok komponistájaként is komoly elismertségre tett szert. Dolgozott többek között a BBC Koncertzenekarával, és közös albumot készített Krzysztof Pendereckivel.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás